In het seizoen 2021-22 is ADO Den Haag in de Maatschappij in nauwe samenwerking met ADO Den Haag een pilot gestart met het nieuwe project ‘Leven als een ADO-Prof!’. Op maandag 6 september trapten de acht nieuwe locaties met 20-25 kinderen hun eerste traject van het nieuwe seizoen af.

Met ‘Leven als een ADO-Prof!’ worden kinderen en jongeren uit de regio Haaglanden de kans geboden om de unieke beleving van een profvoetballer te ervaren, om op deze manier hun talenten te ontdekken en competenties te ontwikkelen. De trainers van ADO Den Haag gaan gedurende een 12-delige trainingscyclus hiermee aan de slag, waarbij de thema’s Gezondheid, Acceptatie en Ontwikkeling leidend zijn.

2022 09 28 lap leergeld fittest 005

In september 2022 is het ‘Leven als een ADO-Prof!’ traject van start gegaan met 180 deelnemers verdeeld over acht verschillende locaties in Den Haag. Alle deelnemers hebben inmiddels de Proftest, door een fysiotherapeut van de club, achter de rug. Na goedkeuring van de fysio reisden de deelnemers een week later met de spelersbus van vervoerspartner Van Heugten Tours af naar het Bingoal Stadion om hun eerste contract te ondertekenen. Op deze unieke locatie hebben zij allemaal hun handtekening gezet onder het contract waarmee ze nu officieel deelnemer zijn van het ‘Leven van een ADO-Prof!’ traject. Na dit formele moment ontvingen alle deelnemers een goodiebag met hun eigen trainingskleding van ADO Den Haag, mede mogelijk gemaakt door de partners PLYRS en Van Heugten Tours.

14092022 lap 002

In de volgende tien bijeenkomsten zullen de thema’s intensief worden behandeld tijdens de trainingen, maar is er ook ruimte voor workshops als de Fair Play Game, gebruik van Social-Media en het ontwikkelen van een eigen buurtbijdrage tijdens de ‘MOVE in 1-dag’.

Het project ‘Leven als een ADO-Prof!’ wordt mede mogelijk gemaakt door kledingmerk PLYRS, vervoersmaatschappij Van Heugten Tours, Sporttuin Moerwijk, Sporttuin Schilderswijk, Sporttuin Duindorp, Sporttuin Transvaal, Buurtcentrum De Mussen, Leergeld Den Haag, YOUZ Parnassia en HVV Laakkwartier.