Nieuws

Na een kop koffie en een broodje vertrokken negen ADO Den Haag OldStars woensdag 21 september om half twee met een ‘NOOT’- bus naar Leverkusen voor hun tweede internationale walking football toernooi.
Namens de EFDN (European Football Development Network) was Bayer 04 Leverkusen de gastheer van het evenement. Na drie uur kwam de groep aan in het Leoso Hotel, op loopafstand van de BayArena. Hier was in de avond een buffetdiner georganiseerd voor alle 18 teams.

Op donderdagochtend begon het toernooi voor ADO Den Haag tegen Schalke ’04, de winnaar van de vorige editie in Breda. ADO Den Haag speelde in poule C naast Schalke ’04 tegen de volgende tegenstanders: Ferencvaros (Hongarije), Eintracht Frankfurt, Foundation 92 (Manchester) en Motherwell (Schotland).
Schalke ’04 was een maatje te groot en ADO Den Haag verloor kansloos met 3-1 tegen de uiteindelijke nummer twee. Uiteindelijk werd het team vijfde in de poule en zorgde het walking football toernooi voor nieuwe internationale contacten en verbroedering. ADO Den Haag had een goed gesprek met Bobby, Brian en coach Mark van Motherwell, daarna onze Schotse vrienden! Toevallig behaalde het team de enige pouleoverwinning tegen Motherwell!!

Tijdens het toernooi liepen de Bayer 04 Leverkusen Vrouwen langs het veld en aanschouwden zij vol verbazing het geploeter van de 55-plussers. Ook een Nederlandse voetbalster, Jill Bayings, speelt bij Bayer 04 Leverkusen, en een foto met de ‘Hagenezen’ was snel gemaakt!
In de verliezerspoule sloot ADO Den Haag het toernooi af met een nederlaag tegen Valerenga uit Noorwegen en een mooie 2-0 overwinning op Club Brugge. Al met al een prachtige, zonnige voetbaldag in Leverkusen!