Nieuws

Op zondag 18 september tekenden twaalf spelers en twee speelsters van verenigingen en scholen uit de regio hun nieuwe contract, waarmee zij officieel onderdeel uitmaken van de ADO Den HaaG-Storks 2022-23. De bijeenkomst vond plaats op het complex van de Jeugdopleiding van ADO Den Haag in het Zuiderpark in bijzijn van sponsor Van Heugten Tours, spelers van de Onder 21 en trotse aanhang. Hiermee verbonden zij zich voor één seizoen aan alle activiteiten en wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie. Naast de contractondertekening stond er een proftest, het maken van spelersfoto’s, een teamfoto bij de spelersbus en een oefenwedstrijd met de ADO Den Haag OldStars op het programma.

18092022 g storks contract stadsspelen 145

“Mijn zoon kijkt al twee maanden uit naar dit moment”, zo citeerde een trotse moeder bij aankomst op de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Toch was het nog niet zover, want de aanwezige deelnemers moesten eerst nog een proftest ondergaan onder leiding van fysiotherapeut Naomi. Met verschillende testjes werd de conditie, reactiesnelheid en kracht van de deelnemers gemeten alvorens zij met toestemming van de medische staf hun handtekening konden zetten onder hun allereerste profcontract. Het was inmiddels ook gestopt met zachtjes regenen, maar dit mocht de pret niet drukken. Met veel inzet, passie en focus onderging elke speler en speelster zijn of haar test wat resulteerde in een positief resultaat voor ieder individu.

Inmiddels was een van de lesruimtes op ‘De Aftrap’ omgetoverd tot perskamer en werden de deelnemers, na een warme douche, onder luid applaus ontvangen door de aanwezige ouders, verzorgers en aanhangers. Op de tafels lag een gepersonaliseerde spelerstas met daarin een eigen bidon, voetbal, trainingspak, tenue en het opdrachtenboekje van de ADO Den HaaG-Storks waarmee de deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen. Na een presentatie vanuit de club was het de hoogste tijd voor ‘het moment van de dag’. Eén voor één kwamen de spelers naar voren in hun favoriete outfit om een handtekening te zetten onder hun eerste profcontract.

18092022 g storks contract stadsspelen 023

Na het spannende moment moest iedereen even weer op krachten komen. In de kantine werd er gezamenlijk geluncht toen ook O21-spelers Kai van Houwelingen, Kasper Vankan, Lloyd Hendriks en Karim el Fakiri aanschoven. Zo kregen de nieuwe G-Storks van ADO Den Haag ruimte om de ervaren jeugdspelers het hemd van het lijf te vragen.

Wanneer je als lezer dacht dat dit niet genoeg verrassingen waren voor één dag, dan heeft u het mis. Hoofdsponsor Tim van Heugten was namelijk hoogstpersoonlijk langsgekomen om kennis te maken met de nieuwe spelers en speelsters. De trotse Daan liep in zijn wedstrijdshirt naar hem toe om vanuit het team het dankwoord uit te spreken. Ondanks het weer liepen de spelers toch af naar de spelersbus, die voor de Stadsspelen Den Haag in het Zuiderpark stond. Toch gooide het weer behoorlijk roet in het eten, maar een mooiere plek om te schuilen was er niet.

18092022 g storks contract stadsspelen 059

Na de individuele foto’s met de O21-spelers sloot het nieuwe team af met een oefenwedstrijd waarbij ook Theo, Ed, Ben, Simon, en Stef van de ADO Den Haag OldStars aan deelnamen. Met een aantal weergaloze aanvallen, geweldige onderscheppingen en fantastische goals hadden trainers Remco en Ronald een positieve eerste indruk van de nieuwe groep. “Een ploeg waarmee we bovenin kunnen meedraaien!”, aldus hoofdtrainer Ronald.

Op zondag 25 september reist het team van de ADO Den HaaG-Storks af naar ‘De Adelaarshorst’ in Deventer voor een wedstrijddag bij Go Ahead Eagles waar we het opnemen tegen de thuisclub en FC Groningen. We hebben er zin in! 

18092022 g storks contract stadsspelen 087