Nieuws

Op zondag 28 augustus 2022 vond het OldStars toernooi plaats op het ADO Den Haag Jeugdcomplex ‘De Aftrap’ in het Zuiderpark in Den Haag. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds organiseerde ADO Den Haag het ‘walking football’ toernooi voor ouderen. De aftrap van het toernooi werd verricht door oud-trainer Rob Baan, die tevens een team van oud-ADO spelers coachte.

Het toernooi voor 60-plussers stond in het teken van “Meedoen is belangrijker dan winnen, plezier staat voorop!” en de eindklassering werd bepaald op basis van een combinatie tussen gescoorde doelpunten en sportiviteitspunten. De spelbegeleiders werden geïnstrueerd en begeleid door Rob Overkleeft en Herman van Raalte.
De deelnemende ploegen waren naast de ADO Den Haag Oud-Profs, Scheveningen Holland Sport, FC Utrecht, FC Zoetermeer, RCL, Zoetermeer OldStars, SVC’08, Westlandia en twee teams van thuisclub ADO Den Haag. Na een gezamenlijke warming-up gingen de teams van start.

Het Haagse weer hielp volop mee om er een prachtige dag van te maken. De teams van de ADO Oud-Profs en SVC’08 speelden voor het eerst een walking football toernooi. Dat was dus even wennen, maar de onderlinge wedstrijd tussen beide teams leverde een prachtige 3-3 eindstand op met prachtig combinatiespel!

FC Utrecht, als oude rot in het walking football, behaalde de beste resultaten qua uitslagen maar moest toch enkele teams voor laten gaan in de eindrangschikking vanwege de minder gescoorde doelpunten en lagere sportiviteitspunten. RCL uit Leiderdorp ging uiteindelijk met de (sportiviteits)beker naar huis!

Walking Football toernooi bij Ado Den Haag

De organisatie dankt de Jeugdopleiding van ADO Den Haag voor haar gastvrijheid, de spelbegeleiders voor het begeleiden, de vrijwilligers voor hun hulp (wedstrijdtafel, omroeper en opbouw/afbouw) , de EHBO voor het aanwezig zijn en Jumbo Weimarstraat voor het beschikbaar stellen van water en fruit!
Foto's: Björn Martens en ADO Den Haag

Video

 

Fotoserie