Nieuws

Op dinsdag 17 mei vond er een pilot OldStars in de Wijk plaats bij VCS met 18 deelnemers die betrokken waren vanuit stichting Vobis. De training werd georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds en de Buurtsportcoach van Bewegen Werkt. Na de eerste training is op verzoek van de groep OldStars in de Wijk in Bouwlust een wekelijkse activiteit geworden, uitgevoerd door ADO Den Haag in de Maatschappij. De tweede training vond plaats op dinsdag 24 mei bij het overdekte Krajicek Playground van Bouwlust en de derde training vond plaats op 31 mei op de velden van VCS. De weken daaropvolgend hebben de deelnemers ook gesport bij ISV Kameleon en in het Zuiderpark.

De deelnemers van stichting Vobis waren al heel vroeg aanwezig in het zonovergoten Wijkcentrum Bouwlust om bij te praten over de voorbije week en om zichzelf klaar te maken voor de eerste OldStars in de Wijk training van ADO Den Haag in de Maatschappij. Enkele dingen werden meteen al duidelijk: ze zijn gek op sporten en ze durven af-en-toe wel eens een grapje of twee te maken.
Na een goede warming-up kregen de deelnemers allemaal de kans om verschillende ASM (Athletic Skills Model) vormen uit te proberen. De apotheose van de eerste ADO Den Haag/OldStars in de Wijk training kwam in de vorm van een partijtje wandelvoetbal. Deze fel bestreden pot werd beslist met een beheerst afgemaakte kans, en na de training stond iedereen al te popelen voor de volgende training.

De volgende OldStars in de Wijk training vond plaats op de velden van VCS. Een aantal nieuwe gezichten werden met open armen verwelkomd door de groep. De opwarming ging van een leien dakje en de nieuwe deelnemers lieten meteen zien dat ze net zo fanatiek zijn als de anderen. Eerst werden er enkele voetbalvormen uitgevoerd in combinatie met co√∂rdinatieoefeningen. Hierna volgde een spelvorm op basis van het concept 3-op-een-rij. Dit concept sloeg heel erg aan bij de deelnemers. Als afsluiting werd er een partijtje handbal gespeeld.

In juni werd er ook gesport bij ISV Kameleon en in het Zuiderpark. De deelnemers kregen de kans om verschillende sporten uit te proberen, waaronder handbal, frisbee, voetbal en enkele andere sporten. In de komende weken zal een vaste locatie voor deze activiteiten vastgelegd worden en de trainingen zullen in de zomervakantie zoveel mogelijk doorlopen voor de deelnemers.