Nieuws

Op vrijdag 24 juni stond de finale van de ADO Den Haag VO Voetbal League op het programma. Negen speelrondes lang hebben 24 teams van negen verschillende scholen in drie competities gestreden om een plek bij de laatste vier te bemachtigen. Deze plekken gaven namelijk toegang tot de finale dag. En dat was er niet zomaar één!

In samenwerking met Stichting Talentontwikkeling organiseert ADO Den Haag in de Maatschappij jaarlijks een zaalvoetbalcompetitie voor Voorgezet Onderwijs scholen in de regio Haaglanden. Tijdens deze scholencompetitie wil de organisatie de kinderen bewust maken van respect voor elkaar en anderen. De wedstrijden gaan er soms hard aan toe maar na de wedstrijd is iedereen weer elkaars gelijke en wordt de hand geschud. Een week later stond je namelijk met dezelfde tegenstander op het trainingsveld. Tijdens deze maatschappelijke trainingen was samenwerken het onderliggende thema, onafhankelijk van je leeftijd, godsdienst, levensovertuiging, ras, geslacht, geaardheid of nationaliteit.

Op deze finale dag hadden maar liefst 12 teams de kans om de bekers te winnen. Eerst was het de beurt aan de meidencompetitie. Na een spannende halve finale tussen het Heldring College en het Maris College, wisten de meiden van Heldring aan het langste eind te trekken. In de finale troffen ze de meiden van Johan de Witt. Dit team presteerde de gehele competitie al goed en wist van elk team te winnen. In de finale bleek dit niet anders te zijn. Johan de Witt pakte de winst met 4-1 en keerde met de Jaimy Ravensbergen trofee naar huis!

Hierna was het de beurt aan de Onder-14 teams. In de tweede halve finale wisten Edith Stein en Roemer Visscher elkaar op een 1-1 stand te houden. Penalty’s moesten volgen voor een plek in de finale. De jongens van Edith Stein wisten het beste om te gaan met de spanning en besliste de penaltyserie met 3 tegen 2. In de finale troffen zij het Maris College O14. Na een zinderende finale waarbij beide teams goed voetbal toonden, was het slotakkoord voor Edith Stein. Met een geweldig schot van grote afstand in de kruising bleek de wedstrijd beslist. Edith Stein pakte de Samy Bourard trofee!

De onder-16 teams gingen de dag afsluiten. Twee spannende halve finales tussen Hofstad Mavo Havo en Heldring College en Johan de Witt tegen Hofstad Lyceum zorgden voor de nodige spanning in de zaal en op het veld. De finale tussen Hofstad Mavo Havo en Johan de Witt bracht een einde aan de VO Voetbal League 2021-2022. Het bleek een einde waar iedereen op hoopte. Overvolle tribunes aanschouwden een zeer spannende wedstrijd waarin Hofstad Mavo Havo de voorsprong pakte. Echter in de tweede helft wist Johan de Witt het tij te keren en door twee doelpunten van de spits pakten zij de winst! Het Onder-16 team van Johan de Witt ontving de Ricardo Kishna trofee en voor de tweede maal viel de school deze avond in de prijzen.

ADO Den Haag in de Maatschappij en Stichting Talentontwikkeling willen alle deelnemende scholen bedanken voor hun inzet en toewijding tijdens deze scholencompetitie. Ook wil de organisatie de gemeente Den Haag bedanken voor de goede samenwerking gedurende het project.
De ADO Den Haag VO Voetbal League 2022-2023 zal van start gaan in november 2022! De organisatie hoopt dat alle scholen weer zullen deelnemen!