Nieuws

In september 2021 begon het pilot-traject van ‘Leven als een ADO-Prof!’ ten gunste van de deelnemers van Leergeld Den Haag en H.V.V. Laakkwartier. Na een mooi traject met verschillende lessen en workshops over Ontwikkeling, Acceptatie en Gezondheid was het op maandag 13 en 20 juni tijd om de deelnemers in het zonnetje te zetten. De deelnemers namen eerst deel aan de Fair-Play workshop van de Anne Frank Stichting en werden hierna beloond voor hun inzet met een welverdiende diploma . Deelnemers vanuit Leergeld Den Haag hadden zelfs de eer om de diploma in ontvangst te nemen van de Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte Hilbert Bredemeijer.

De eerste certificaatuitreiking was voor de jongens van de O13-1 van H.V.V. Laakkwartier. In de avond van 13 juni werd het team verwacht in de bestuurskamer van de club. Na het volgen van de workshop maakte het team een gezamenlijke beslissing, namelijk dat zij geen enkele vorm van racisme en/of discriminatie accepteren op het voetbalveld. Na deze prachtige overeenkomst maakte de jongens nog een mooie foto en werd er afgesloten met een klein partijspel.

Voor de jongens en meiden van Leergeld Den Haag was een week later de speciale dag. Rond 17.30 begonnen enkele enthousiastelingen al te rammelen aan de poort op het Sportpark. In afwachting van de andere deelnemers werd er al lekker een balletje getrapt en onder leiding van de Maatschappelijk Trainers van ADO Den Haag in de Maatschappij werd er ook een rondo gespeeld. Nadat alle deelnemers ter plekke waren kon de laatste activiteit van het traject van start gaan, namelijk de Fair-Play workshop van de Anne Frank Stichting. Eerst kregen de deelnemers allemaal een tablet en koptelefoons en in tweetallen kon vervolgens de Fair Play Game beginnen. Kort hierna volgde hoog bezoek. Wethouder Hilbert Bredemeijer was aanwezig om de waarde van beide organisaties te beamen en wees ons op de prachtige samenwerking. “Sport is voor iedereen, maar sommige hebben een duwtje in de rug nodig”, aldus de wethouder.

ADO Den Haag in de Maatschappij wil H.V.V. Laakkwartier en Stichting Leergeld bedanken voor hun tomeloze inzet gedurende het project. We kijken terug op een mooie samenwerking en verheugen ons op het nieuwe seizoen met nieuwe groepen deelnemers.