Nieuws

Zestien teams uit acht landen verzamelden in Breda bij RKVV Jeka voor het ‘European Walking Football’ toernooi. Er wordt door de EFDN (European Football Development Network) een viertal toernooien georganiseerd, waarvan het toernooi in Breda de eerste was. Leverkusen, Newcastle en Gelsenkirchen (Schalke ’04) volgen in 2022 en 2023.

Al vroeg vertrokken vier auto’s uit Den Haag om rond half 10 bij RKVV Jeka aan te komen. ADO Den Haag deelde de kleedkamer met de andere aanwezige Nederlandse clubs, PSV en NAC. In groep D moest ADO Den Haag het opnemen tegen resp. Newcastle United, Schalke ’04 en Vålerenga IF. Coach Philip en assistent-coach Chris bereidden het team voor met een goed tactisch plan maar de looplijnen waren de eerste wedstrijden nog niet helemaal duidelijk. Houssam en Ismo speelden hun eerste toernooi en ook de anderen (Andre, Ben, Wout, Simon, Ruud, Rob en Anton) moesten er even inkomen.
Dit resulteerde in een 1-1 tegen het Noorse Vålerenga IF, 0-0 tegen Newcastle United en een 1-2 nederlaag tegen latere winnaar Schalke ’04. Het resultaat was nog niet top met een derde plaats in poule D.

Na de lunchpauze mocht ADO Den Haag het opnemen tegen de andere nummers drie in de poules, PSV, Bayer 04 Leverkusen en Rangers FC. De posities in het veld waren nu goed bezet, de combinaties liepen beter en de looplijnen functioneerden perfect! Het resultaat was drie overwinningen met resp. 2-0 tegen PSV, 2-0 tegen de Rangers FC en 4-2 tegen Bayer 04 Leverkusen na een 0-1 achterstand! De bonuswedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen werd ook met 2-0 gewonnen zodat ADO Den Haag tevreden het toernooi afsloot met een negende plaats! Coach Chris nam trots de medailles in ontvangst.

Bijzonder aan zo’n toernooi zijn de onderlinge internationale contacten met de gemoedelijkheid van Fair Play winnaar Eintracht Frankfurt, het fanatisme van de Iberische clubs zoals Benfica en Athletic Club, en de zang van het Hongaarse Ferencvaros. De finale ging tussen Athletic Club en Schalke ’04, en werd door ‘Die Königsblauen’ gewonnen. Benfica eindigde als derde.
Over vier maanden zien we elkaar weer in Leverkusen!