Nieuws

Op vrijdag 20 mei vond de derde editie van de Nationale Balkonbeweegdag plaats. Het initiatief van het Nationaal Ouderfonds en Menzis werd op meer dan 250 locaties door het land uitgevoerd. In samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij werd er op HWW Zorg locatie Rivierenbuurt een heus beweegfeest georganiseerd.

Rond koffietijd werd de binnenplaats van de zorglocatie in de Rivierenbuurt omgetoverd tot dansvloer. De muziekboxen werden klaargezet, de vlaggen opgetuigd en de vier etages werden vrijgemaakt voor de bewoners. Rond de klok van 11 uur opende Manna van het woonzorgcentrum de activiteit.

De buurtsportcoaches van ADO Den Haag in de Maatschappij en ADO Den Haag OldStars Ben, Theo en Soodoo openden de activiteit met verschillende dansmoves, waarmee de dansvloer en het balkon volstroomden met ouderen die zin hadden om te bewegen. Op klassiekers als ‘Twee Motten’ en ‘Let’s Twist Again’ werden de handen uit de mouwen gestoken en de heupen losgegooid. Vervolgens gingen de ouderen aan de slag met het beoefenen van verschillende beweegvormen van andere sporten als boksen, volleybal, tennis en zwemmen.

Ook was er ruimte voor verschillende verzoeknummers zoals ‘Wasmasjien’ van Traffasi en ‘Sexy Als Ik Dans’ van Nielson. Ook deze vielen goed in de smaak, waarbij een echte polonaise niet kon ontbreken. Toch bleek het einde van dit beweegmoment al weer snel voorbij met het toepasselijke ‘O, O, Den Haag’ als afsluiting. “Komen jullie ook volgend jaar weer terug”, vroeg één van de bewoners.

De Nationale Balkonbeweegdag is een initiatief van het Nationale Ouderenfonds en Zorgverzekeraar Menzis om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Wij danken HWW Zorg voor het mede organiseren van dit beweegmoment.