Op zondag 8 mei reisde het G-voetbalteam van ADO Den Haag af naar Leeuwarden voor hun vierde competitieronde in de Bijzondere Eredivisie. Ditmaal waren SC Heerenveen en FC Groningen de tegenstanders in het stadion van SC Cambuur. Het bleek een onvergetelijke dag te worden voor de G-Storks!

Ondanks dat het Moederdag was, vertrokken de G-Storks al vroeg vanaf het Cars Jeans Stadion met de spelersbus van ADO Den Haag, mede mogelijk gemaakt door vervoerspartner Van Heugten Tours. Met een busreis van 2,5 uur voor de boeg was er voldoende tijd om verder te socializen onder genot van de voetbalwedstrijden die op TV werden uitgezonden. Zo vloog de tijd voorbij.

Bij aankomst bij het stadion van Cambuur had de spanning onder de spelers een hoogtepunt bereikt. Ze stonden te popelen om in Leeuwarden hun voetbalkunsten te laten zien. Het geduld werd op de proef gesteld, want de eerste wedstrijdronde was een vrije ronde voor het team. Om klokslag 15.30 uur was Heerenveen de eerste tegenstander van de dag.

In de eerste helft hadden de ADO Den HaaG-Storks het beste van het veld en dit werd ook in de score uitgedrukt. Uitblinker Divano maakt met één goal en één assist het verschil waardoor het team met een 2-1 voorsprong gingen rusten. Heerenveen kwam in de tweede helft scherp uit de startblokken, wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. De wedstrijd werd spannender en spannender met kansen voor beide ploegen. Gelukkig was het verdedigend trio met Jun, Thom en Noah in vorm, waardoor er vele aanvallen werden afgeslagen. In de ‘dying seconds’ schoot Keanu de bal snoeihard in de kruising, waardoor er met 3-2 werd gewonnen. De eerste overwinning van het seizoen was een feit: een uniek moment!

Na een korte break was het tijd voor de tweede speelronde tegen FC Groningen. Met aanvoerders Adnane en Dylan werd er goed aan de wedstrijd begonnen. FC Groningen was een goed georganiseerd team met een ijzersterke verdediging. ADO Den Haag ging de theepauze in met een 3-1 achterstand. Met de coachopmerkingen van Ruben en Carlos maakten de G-Storks al snel de aansluitingstreffer. De gelijkmaker hing in de lucht met Maxime die als schaduwspits steeds vaker in kansrijke positie werd gebracht. Uiteindelijk trok FC Groningen zeer verdiend aan het langste eind.

Na de groepsfoto’s en de penalty’s was het de hoogste tijd om terug te rijden naar ‘de stad achter de duinen’, maar niet voordat er ook na de wedstrijd werd gescoord. De plaatselijke pizzeria zorgde namelijk voor een heerlijke en verdiende maaltijd. Zo kwam er smikkelend en smullend ook weer een einde aan deze competitiedag.

De ADO Den Haag G-Storks bedanken Touringcarbedrijf Van Heugten Tours voor het inzetten van de spelersbus van ADO Den Haag. Op 22 mei zijn de volgende wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie in de Johan Cruyff Arena.