Nieuws

Op woensdag 4 mei ging de Zomereditie van de ADO Den Haag Footcamp officieel van start. De aftrap vond plaats op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk waar 24 deelnemers hun promotiepakket in ontvangst namen alvorens zij de fittest ondergingen. Na de test goed doorstaan te hebben, werd er gezamenlijk getraind waarbij de deelnemers zichzelf weer ‘ouderwets’ in het zweet werkten.

“Heerlijk, we gaan weer van start!”, zo startte de communicatie in de bedrijvige WhatsApp-groep van de Footcamp-community op de ochtend van de eerste trainingsdag. Na één maand zonder training waren de huidige deelnemers de bijbehorende spierpijn al weer vergeten en hadden ze vooral weer zin om aan de slag te gaan om hun kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, lenigheid en snelheid te verbeteren.

Naast de vaste kern voegden zich ook enkele nieuwe gezichten bij de groep, die hartelijk welkom werden geheten. Met een nieuw T-shirt en handdoek van ADO Den Haag ondergingen de deelnemers een nulmeting waarbij hun gewicht en kracht nauwkeurig werd gemeten. In de introductie van het trainingskader werd nogmaals duidelijk waarvoor de deelnemers op het sportpark waren. “De komende tien weken gaan wij gezamenlijk aan de slag om een verandering teweeg te brengen in ieders gezondheid, waarbij het essentieel is dat iedereen dit traject tot een goed einde brengt door op zijn eigen niveau mee te doen”, aldus hoofdtrainer Kees Brouwers. Door middel van steeds intensievere trainingsvormen wordt iedereen klaargestoomd om een toernooi te kunnen spelen tijdens de laatste training.

De training was weer in de bekende vorm opgebouwd met een uitgebreide warming-up, een spelvorm en een partijvorm. Sommige onderdelen zijn ook niet meer weg te denken binnen de training zoals de Battle Rope en de klassieke teamfoto. Het herenigen van de groep en de variatie van bootcamp- en voetbaloefeningen zorgde ervoor dat menig deelnemer weer luid coachend en met een brede grijns de verschillende onderdelen doorliep. Na 60 minuten hard trainen werd er afgesloten met enkele dynamische rek- en strekoefeningen om kans op spierpijn te verminderen. Maar dat het lichaam een dag later enige weerstand op zal roepen, is wel zeker!

De ADO Den Haag Footcamp is een vitaliteitproject van ADO Den Haag in de Maatschappij. Gedurende 10 trainingen gaan de deelnemers aan de slag met hun gezondheid. Dit doen zij door wisselende bootcamp- en voetbaloefeningen waar de nadruk wordt gelegd op kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, lenigheid en snelheid.