Maatschappelijk

Op woensdag 30 maart vond de laatste training plaats van de ADO Den Haag Footcamp Voorjaarseditie op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. De laatste training stond in het kader van de eindmetingen en een toernooivorm waarin vier teams het tegen elkaar opnamen.

Zoals gewoonlijk verzamelden de FootCampers zich, ondanks de filevorming, al vroeg voor aanvang op het Sportpark. In de kantine werden de deelnemers voor de eindmeting getest op hun gewicht, lenigheid, hartslag, knijpkracht en saturatie. Na het deelnemen aan tien intensieve trainingen waarbij de deelnemers meermalen tot het spreekwoordelijke ‘gaatje’ zijn gegaan, waren zij zeer benieuwd of dit terug te zien was in de resultaten. Uit de metingen bleek dat vijf van de deelnemers gedurende het traject meer dan 5 kilo zijn afgevallen, terwijl alle deelnemers gemiddeld meer dan 1 kilo zijn afgevallen. 80% van de deelnemers hebben gedurende het traject hun kracht significant verbeterd.

De betrokkenheid van de deelnemers was ook terug te zien in de aanwezigheidsstatistieken. Na tien weken stonden er 26 deelnemers van de 29 aanmeldingen bij start van het traject op het veld voor de eindvorm. Van deze 29 aanmeldingen moest één deelnemer al noodgedwongen stoppen, alvorens het traject begon, én waren er twee deelnemers niet aanwezig door ziekte. De trotse trainers concludeerden dat niemand deze tien weken, ondanks de intensiteit van de trainingen en sommige tegenslagen, tussentijds de handdoek in de ring heeft gegooid; de ‘Haagse’ mentaliteit was duidelijk af te lezen bij deze groep!

De eindvorm was een 6 tegen 6 toernooivorm waar er wedstrijdjes van 12 minuten werden gespeeld. De trainers hebben hier de afgelopen tien weken met de deelnemers stapje voor stapje naartoe gewerkt met als doel dat iedereen over het vermogen beschikte om dit toernooi te spelen. De groep werd in vier gelijkwaardige teams ingedeeld om drie wedstrijdjes te spelen. Wanneer er werd gescoord mocht de doelpuntenmaker met de dobbelsteen gooien. De tegenpartij moest een door de trainers bepaalde krachtoefening doen maal het aantal op de dobbelsteen, want het krachtonderdeel mocht bij de Footcamp natuurlijk niet ontbreken.

Na drie intensieve wedstrijden sloten de teams gezamenlijk af met de nodige teamfoto’s en een groepsfoto voor in het archief. Kees Brouwers bedankte vanuit de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij de trainers, stagiaires van ROC Mondriaan Sport & Bewegen en de deelnemers voor hun tomeloze inzet tijdens deze editie van de ADO Den Haag Footcamp. En natuurlijk mocht het vaste onderdeel ‘The Battle Rope’ natuurlijk niet ontbreken. Nog een keer haalden de deelnemers alles uit zichzelf, voordat zij voldaan huiswaarts keerden.

Na deze succesvolle editie van de ADO Den Haag Footcamp is het weer mogelijk om jezelf en anderen in te schrijven voor de Zomereditie van de ADO Den Haag Footcamp, die op woensdag 4 mei van start gaat. Klik hier voor meer informatie en om jezelf aan te melden!