Op donderdag 10 maart ontving ADO Den Haag in de Maatschappij 30 studenten van het ROC Mondriaan Sport & Bewegen in het Cars Jeans Stadion voor een presentatie en een rondleiding. De studenten konden na de presentatie hun eigen maatschappelijke project bedenken, en de winnaars mochten hun idee pitchen en ontvingen een ADO-prijs als beloning.

De jarenlange samenwerking tussen ADO Den Haag en verschillende opleidingen van het ROC Mondriaan is bij velen bekend. Voorbeelden zijn het ondersteunen van Hospitality & Events doordeweeks in de lunchroom en tijdens wedstrijddagen, het meelopen met de stewards tijdens wedstrijddagen en de stagiaires op de jeugdopleiding die verschillende trainerscursussen volgen. Sinds twee seizoenen heeft ook ADO Den Haag in de Maatschappij meerdere stagiaires van Mondriaan Sport & Bewegen, die stagelopen bij de maatschappelijke projecten.

Om studenten nog bewuster te maken van de maatschappelijke functie die een voetbalclub heeft, werden de derdejaars uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Cars Jeans Stadion. De bijeenkomst opende in de Ernst Happel Lounge met een presentatie over het maken van maatschappelijke impact. Projectmanager Kees Brouwers vertelde de studenten in een presentatie over het maatschappelijke belang van een ‘Betaald Voetbal Organisatie’ en hoe ADO Den Haag dit belang via verschillende activiteiten en projecten vanuit haar stichting waarborgt. Ook kregen studenten een kijkje in de organisatie van ADO Den Haag in de Maatschappij en werden de projecten ADO Footcamp, ‘Leven als een ADO-Prof!’, ADO Den Haag OldStars en de ADO Den HaaG-Storks uitgelicht.

Vervolgens gingen de studenten zelf aan de slag. Op hun stoel lag namelijk een post-it waar zij op een korte en bondige manier hun eigen maatschappelijk idee opschreven. Tijdens de rondleiding werden de vier beste ideeën door een kritische jury uitgekozen. Mike wil voor (eenzame) ouderen in de regio Westland een ontmoetingsplek organiseren, waar op basis van de behoeften van diezelfde ouderen activiteiten worden georganiseerd. Ook Dione wil een ontmoetingsplek, alleen viel haar keuze op een multifunctioneel complex dat speciaal wordt ingericht voor kinderen met een beperking. Naast haar zat Talib die sportstimulerende projecten voor diabetespatiënten wil organiseren en met handbalster Dominique, die een landelijke campagne wil opstarten om het rolstoelhandbal te promoten, was het viertal compleet. Na kritische vragen van de jury besloten zij unaniem dat deze vier studenten naar huis gingen met een cadeaupakket van ADO Den Haag.

Voor studenten en starters biedt ADO Den Haag in de Maatschappij verschillende stageplaatsen en bijbaantjes ter ondersteuning van onze maatschappelijke activiteiten. Heb jij affiniteit met voetbal en beschik je over een UEFA C diploma, neem dan contact op met Kees Brouwers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2022 03 10 rocmondriaan presentatie 03