Op zondag 6 maart stond ‘De Aftrap’ in het teken van de Bijzondere Eredivisie. Ditmaal was het de beurt aan onze eigen ADO Den HaaG-Storks die VVV-Venlo, Excelsior, De Graafschap en SC Cambuur op bezoek kregen. Het beloofde een spectaculaire dag te worden!

De aankomst in spelersbussen, meer dan honderd opgetrommelde supporters met spandoeken en fakkels, de aanwezigheid van ADO-selectiespelers en de prachtige weersomstandigheden zorgden voor de ultieme voetbalambiance tijdens deze speelronde in de Bijzondere Eredivisie. Waar de ene speler bij binnenkomst op de Jeugdopleiding van ADO Den Haag moeite had om zijn of haar zenuwen in bedwang te houden, was de ander vastberaden om de toeschouwers van een heuse voetbalshow te voorzien.

Voor de opening was niemand minder dan Tv-presentator Fred Zuiderwijk aanwezig die werd bijgestaan door broers en selectiespelers Michael en Jonathan Mulder. Onder het nummer ‘O, O, Den Haag’ introduceerde Fred op geheel eigen wijze de verschillende teams die één voor één het veld, onder luid applaus van de aanwezige toeschouwers, betraden. De spelers werden welkom geheten door de enthousiaste Jonathan en Michael: “Voor iedereen moet het mogelijk zijn om in de Eredivisie te voetballen”.

Na de openingsceremonie en groepsfoto gingen de wedstrijden van start. Op veld A speelden de G-Storks hun eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo. Dit werd een spektakelstuk waar beide team volop scoorden en de Venlonaren er met de winst vandoor gingen. Naast de mooie goals van Keanu en Divano was het een VVV-speler die er met het ‘Moment van de Wedstrijd’ vandoor ging. Na het iets te uitbundig vieren van zijn goal ontving hij, net als elke andere speler uit de Eredivisie, tot zijn eigen verbazing een gele kaart van de scheidsrechter.

Ook tijdens andere wedstrijden was het plezierig om het hoge niveau wat de verschillende teams aantikten, te aanschouwen. Zo speelde Excelsior het ‘tiki-taka’-voetbal wat menig voetballiefhebber nog kent van het Barcelona onder Pep Guardiola, speelde het jonge en talentvolle team van De Graafschap met veel lef en wierp de aanvallende tactiek van SC Cambuur zijn vruchten af, mede doordat de keepster van wereldniveau was.

Nadat de spelers en speelsters na de drie wedstrijdronden op hun spreekwoordelijke tandvlees liepen, was het tijd voor de penaltyreeks. Hieruit bleek dat de teams niet alleen kennis hadden gemaakt met elkaar, maar dat er ook vriendschappen werden opgebouwd. Waar gebeurt het nou dat je tips en tricks van de tegenstander ontvangt om de penalty bij diezelfde tegenstander te scoren? In de Bijzondere Eredivisie!

We danken de teams van VVV-Venlo, SC Cambuur, De Graafschap en Excelsior voor hun aanwezigheid. Speciale dank gaat uit naar Players United en Het Gehandicapte Kind voor de medeorganisatie van deze speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Voor de ADO Den HaaG-Storks staat de volgende speelronde gepland op zondag 20 maart, wanneer er wordt afgereisd naar NEC Nijmegen.