Vrijdag 25 februari was voor de jongeren van Youz een speciale dag. In de Perskamer van het Cars Jeans Stadion ondertekenden zij hun eerste contract, waarmee ze zich voor 12 weken verbinden aan de sportinterventie ‘Leven als een ADO-Prof!’.

Terwijl de ADO-Vrouwen afreisden naar Zwolle voor de kwartfinale in de beker (3-1 winst), arriveerde de ADO-spelersbus met een heel ander doel bij de hoofdingang van het Cars Jeans Stadion. Uit de bus stapten namelijk de inwoners van de Stormvogel, een groep van de begeleid woongemeenschap van Youz. Deze acht gespannen jongeren waren zich, mede door de heenreis in de spelersbus van ADO Den Haag, bewust van de unieke beleving die hun te wachten stond. Vandaar dat er naast werknemers van Youz ook familie en vrienden werden opgetrommeld om deze bijeenkomst bij te wonen.

Eénmaal in de Perskamer aangekomen werden de deelnemers welkom geheten door ADO Den Haag in de Maatschappij. Vervolgens namen zij plaats op de voorste stoelen waar een goodie-pakket klaarlag met een tenue, bidon en het opdrachtenboekje. Na de introductie werd de groep in tweetallen naar voren geroepen om hun contract te ondertekenen. Met een glimlach van oor tot oor op de foto met hun net getekende contract en hun trainingstenue zorgde ervoor dat de spanning plaats maakte voor applaus en enthousiasme.

Nu ook Stormvogel onderdeel is van onze club, kon een rondleiding door het stadion natuurlijk niet ontbreken. Samen namen de deelnemers een kijkje in de kleedkamer, in de SkyLounge en konden ze langs de rand van het veld van het prachtige stadion genieten! Met de terugreis in de spelersbus nog in het verschiet stond voor de jongeren al één ding zeker vast: Dit was een onvergetelijke middag!

‘Leven als een ADO-Prof!’ is een 10-delige sportinterventie van ADO Den Haag in de Maatschappij waar er middels trainingen en workshop aan de slag word gegaan met de thema’s Gezondheid, Acceptatie en Ontwikkeling. Meer weten? Klik op Leven als een ADO-Prof!