Op zondag 13 februari stond voor de G-Storks de laatste test op het programma in aanloop naar de speelronde van de Bijzondere Eredivisie die op zondag 6 maart door en bij ADO Den Haag wordt georganiseerd. In de vorm van een veldtraining en een workshop over gebruik van sociale-media werden de spelers voorbereid op de hervatting van de ‘Bijzondere Eredivisie’.

In de nog vroege zondagmorgen stroomde de kantine van het Sportpark Prinses Irene al snel vol met zenuwachtige G-Storks die veel aanhang hadden meegenomen. De aankomende speelronde bij de Jeugdopleiding van ADO Den Haag waar VVV-Venlo, SC Cambuur, Excelsior en De Graafschap te gast zijn, maakt veel bij de spelers en speelsters los. Een combinatie van spanning en bewijsdrang zorgden ervoor dat de G-Storks zeer geconcentreerd de training doorliepen.

Omschakelen

Onder leiding van Ronald en Remco gingen de spelers aan de slag met de voetbalterm ‘Omschakelen’. Wat moet je doen als je de bal onderschept of als je de bal verliest? Dit waren de centrale vragen die gedurende de training terugkwamen. Er werden tijdens het positiespel, pass- en trapvorm, en partijvorm wedstrijdechte situaties nagespeeld. Na een intensief partijspel waar de goals als rijpe appelen vielen, vonden de trainers het wel welletjes. Het winnende team (3-2 in de laatste minuut) ging op de foto!

Social Media Workshop

De bijeenkomst vervolgde zich binnen met een workshop over het gebruik van sociale-media. Na een bekertje siroop namen de spelers plaats voor de presentatie. Deze werd digitaal geopend door Perschef Tim Oosterheert die de G-Storks uitleg gaf over zijn functie en het belang van media-kanalen voor ADO Den Haag, niet wetende dat zijn opvolger al in de zaal zat. Aanvaller Adnane had namelijk 30 seconden nodig om een kraakheldere samenvatting te geven van het begrip social-media, waarbij de presentatiegever overbodig was.
Vervolgens werden de G-Storks het hemd van het lijf gevraagd over hun gebruik van media-kanalen én of zij als speler van ADO Den Haag wel de kanalen van de club in de gaten hielden. Zo vertelde Carlos over het YouTube-kanaal van ADO Den Haag en volgden Keanu en Noah de Instagram, Facebook, Twitter, Tik-Tok en website van ADO Den Haag.

Omdat de ADO Den HaaG-Storks onderdeel zijn van de club kregen zij tips over het uitdragen van foto’s en teksten op hun social-media kanalen. Met verschillende voorbeelden van spelers van het eerste elftal zoals Ricardo Kishna, Eljero Elia en Thomas Verheydt moesten de spelers en speelsters de belangrijkste uitgangspunten ontdekken. Hierbij gaf Maxime aan dat het belangrijkste is om de club altijd positief naar buiten te brengen, ondanks de uitslag van de wedstrijd of situatie waar de club zich in bevindt.

13022022 g storks socialmedia 028

Spelersinterview

Om de theorie te toetsen werd er afgesloten met verschillende casussen in de vorm van een spelersinterview. Adnane en Divano werden naar voren geroepen. De andere G-Storks stelden verschillende vragen over de gewonnen wedstrijd, de discutabele wissel en hun toekomst bij ADO Den Haag. De spelers hielden zich goed aan de regels en slaagden met vlag en wimpel voor dit testmoment. Vervolgens mocht ook trainer Ronald Samson plaatsnemen. Onder andere Sadjana, Ruben en Thom wilden graag meer weten over de opstelling, mogelijke aanvoerder en een voorspelling voor de komende speelronde. Met zijn jarenlange ervaring en verschillende mediatrainingen wist Ronald deze kritische vragen, toch met een klein beetje zweet op zijn voorhoofd, te beantwoorden.

Op zondag 6 maart vindt de volgende speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaats op Sportcomplex De Aftrap, bij de Jeugdopleiding van ADO Den Haag. De ADO Den HaaG-Storks nemen het vanaf 12.30 uur op tegen VVV-Venlo, Excelsior en SC Cambuur. Het publiek is conform de corona maatregelen van harte welkom!