Maatschappelijk

Op woensdag 9 februari was het stadsdeel Escamp gastheer van een training van ‘Leven als een ADO-Prof!’. Op het ADO Den Haag Cruyff Court aan de Pachtersdreef werd de door de maatschappelijk trainers van ADO Den Haag uitgevoerde training nog specialer dan anders voor de 20 aanwezige kinderen. De Haagse icoon Fred Zuiderwijk was aanwezig om vanuit TV West een item te maken voor het tweede seizoen van ‘Bij ons in Escamp’.

De start van de training stond om 15 uur gepland. Toch waren de deelnemers al om half drie op het ADO Den Haag Cruyff Court en stonden zij te trappelen om te beginnen. De training was onderverdeeld in vier vormen: warming-up, warming-up met bal, afwerken én de partijvorm.

Tussen de training door ging Zuiderwijk in gesprek met projectleiders, maatschappelijk trainers, deelnemers en Mounaim Ajiou, die als Senior-Buurtsportcoach van WSDH al acht jaar betrokken is bij het Cruyff Court in Escamp. De projecten van WSDH en ADO Den Haag in de Maatschappij werden besproken en er werd dieper ingegaan op de samenwerking tussen beide organisaties. Het gehele item zal op donderdag 31 maart om 17:00 te zien zijn op TV West.

Tijdens de afsluitende 10 tegen 10 partij was het de ploeg met de blauwe hesjes die al snel op een ruime voorsprong kwam. Na een noodkreet van de partij zonder hesjes besloot ook de wijkagent van Escamp zijn voetbalschoenen aan te trekken. Hij zorgde, samen met zijn teamgenoten, nog voor een mooie comeback die uiteindelijk net niet genoeg bleek te zijn. “Zijn jullie er morgen weer?” vroeg één van de deelnemers, die zichtbaar had genoten!

Op woensdag 6 maart (15:00 – 16:00) staat de eerstvolgende training van ‘Leven als een ADO-Prof!’ gepland voor het wijkteam Escamp op het ADO Den Haag Cruyff Court.