Voor diegenen die de Nieuwjaarsreceptie niet hebben bijgewoond, maar wel nieuwsgierig zijn naar wat er gemeld is. Hierbij een bloemlezing.

Beneden in de hal stond een mooi welkomstcomité klaar voor de gasten. Directieleden, commissarissen, medewerkers en oud-spelers, aangevuld met prachtige dames, Missen, die alle gasten de weg naar de Residentie Club wezen. Boven was alles gezellig aangekleed en was er natuurlijk een glaasje bubbels, oliebollen en de hapjes gingen rond.

Als eerste nam Henk Jagersma het woord, hij heette iedereen welkom. Gerrit Gerritsen, voorzitter van Business to Business ADO Den Haag en ook iemand die altijd even wat verteld, moest helaas wegens ziekte verstek laten gaan. Jagersma: `Begin januari, een klassiek moment om terug en vooruit te kijken. Voor de Raad van Commissarissen is er een periode afgesloten. Een periode vanaf 2008, toen de RvC zitting nam, die kan worden gekenschetst als de revival van ADO Den Haag. Er gingen gedurende 2012 drie commissarissen weg, zij kozen niet voor een extra termijn. En ik wil graag hun verdienste met u delen in historisch perspectief.

Allereerst Mark van der Kallen; in 2007 zaten we bij ADO Den Haag met de handen in het haar. We hadden geen liquiditeit, konden geen salarissen of rekeningen betalen. Mark werd gevraagd om te helpen en deed dat, hij was er op het moment dat het echt nodig was. Tuurlijk zeggen mensen vaak dat iemand anders misschien was opgestaan in zijn plaats als Mark het niet had gedaan, maar daarover kunnen we alleen speculeren. Samen met de gemeente was hij de redder van ADO Den Haag en heeft hij financieel veel meer geholpen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Hij bleek ook een goede verkoper voor onze club. Dan Paul Beijersbergen, eerst was hij adviseur en betrokken bij de nieuwbouw van het stadion, later kwam hij in de RvC. Hij wist altijd een oplossing te vinden, één van de snelste rekenaars die ik ken. En we hebben onder deze twee heren nog nooit eerder zoveel transferbaten behaald dan de afgelopen jaren. En niet te vergeten Nico Schipper, onze grijze eminentie. Hij was enorm belangrijk voor de opbouw van de veiligheidsorganisatie. Door hem kon Maurice Westerwoudt goed werken en zorgen dat we door konden groeien naar een gastvrijheidsorganisatie. Zijn aanwezigheid als oud president van het gerechtshof dwong in vele ruimtes respect af en daar heeft de club veel baat bij gehad. Directeur Maurice Westerwoudt gaat ons in maart verlaten, zodoende ook een dankwoord voor hem. Hij heeft stap voor stap veel opgebouwd en mede door hem is ons imago danig verbeterd. We hebben grote stappen gemaakt met elkaar, van technisch failliet naar een positief saldo afgelopen jaar. En er is vertrouwen in ons lange termijn beleidsplan. De kerwaarden hiervan: onze sponsors en supporters moeten zich thuis voelen in ons stadion en we willen in financieel degelijke omstandigheden groeien naar een vaste club in het linkerrijtje.`

Algemeen directeur Cees Driebergen nam het woord van hem over: `Om maar met het sportieve te beginnen: we hebben in de eerste seizoenshelft boven verwachting gepresteerd met het jongste team van de Eredivisie. Tom en Mike zijn voorbeelden voor onze jeugdopleiding, heerlijk om hen nu in "1" te zien spelen. Onze stabiele staf, met Maurice als dappere leider, zorgt dat alles goed loopt rondom het team en dat werpt zijn vruchten af. Daarnaast nogmaals hulde voor ons vrouwenteam, met het kampioenschap en de beker vorig seizoen. Het succes zorgde er wel voor dat er veel speelsters weggingen, waardoor er gebouwd moest worden aan een nieuwe ploeg, maar ook dat gaat bewonderenswaardig goed, waardoor onze meiden de 23e de BeNeLeague A gaan openen tegen Anderlecht. De jeugdopleiding loopt ook goed, met Wilfred van Leeuwen die nu full time Hoofd Jeugdopleiding is. En gelukkig speelt de A1 weer op het hoogste niveau en doet het daar ook nog heel behoorlijk. Sinds 1999 draait de club voor het eerst een financieel plusje. Daar zijn we trots op, maar we zijn waakzaam. Ook wij merken de financieel lastige tijden, sponsorinkomsten lopen terug. We proberen dan ook werk te vinden voor sponsoren, door relaties van ons aan elkaar te koppelen. Bij de fans zijn we de successupporters van twee jaar geleden weer kwijt geraakt. Daar ligt ook een belangrijk speerpunt, om hen weer terug te winnen. Een behoorlijk aantal dingen om trots op te zijn: ADO Den Haag in de Maatschappij, onze stichting maakt ons zichtbaar in de hele stad. En hulde voor Maurice Steijn dat hij als ervaringsdeskundige van bijvoorbeeld project De Held, nu zijn spelers motiveert om deel te nemen aan al die projecten die we doen. Sarina Wiegman, onze vrouwencoach, is Bondsridder geworden, ook niet zo maar iets. En we zijn druk bezig om een aantal talentvolle jeugdspelers vast te gaan leggen, een noviteit voor onze club. Hospitality & Events, deze nieuwe afdeling bij de club loopt steeds beter, een evenement als deze receptie kunnen we tegenwoordig volledig zelf. En activiteiten tot 2000 man kunnen gewoon hier, we zijn een trouwlocatie, u kunt voor van alles hier in het stadion terecht. Afsluitend, ik herhaal mijn woorden van vorig jaar: er is maar 1 belang en dat is het belang van de club. We hebben positivisme nodig en realisme. En we kunnen ons nog niet structureel spiegelen aan een incidenteel succes zoals er twee jaar geleden was, maar de beste groei is bestendige groei.`