Na een intensieve trainingsweek in het Gelderse Doorwerth werd het oefenprogramma zaterdagmiddag vervolgd met de wedstrijd tegen het Belgische KV Kortrijk. De ploeg die afgelopen seizoen als 4e eindigde in de Belgische competitie wist met 1-2 te winnen van ADO Den Haag.

HVV Laakkwartier was wederom gastheer tijdens deze tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ondanks het wisselvallige en veelal regenachtige weer, waren er maar liefst 1200 toeschouwers aanwezig om ADO Den Haag te supporten. De wedstrijd begon met een fel ADO Den Haag dat gedurende het verloop van de eerste helft groeide in de wedstrijd en een duidelijk veldoverwicht had. Dit resulteerde binnen het kwartier in een opgelegde kans voor Aaron Meijers, die deze verzilverde met een pegel van 20 meter, die via de onderkant van de lat achter de doellijn belandde.

Vlak voor rust keerde het tij en wist Baptiste Martin namens KV Kortrijk de gelijkmaker binnen te koppen. Slechts 1 minuut later wist ploeggenoot Brecht Capon zijn voorbeeld te volgen en zette de teller daarmee op 1-2, waarna scheidsrechter Liesveld direct het rustsein gaf.

Na de thee bracht trainer Steijn drie nieuwe krachten: De Zwart voor Zwinkels, Horváth voor Wormgoor en Jansen voor Vicento. Het begin van de tweede helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af, met daarmee dus weinig tot geen doelpogingen voor beide ploegen. Na een uur spelen kwamen er nog eens acht verse krachten het veld in: Ammi, Beugelsdijk, Visser, Radosavljevic, Tihouna, Tano, Elbers en Ciftci. Het spel verschoof zich hierdoor meer over de lengte van het veld en voor beide partijen ontstonden er kansjes. Onder andere Tano, Ciftci en Jansen waren nog dichtbij de gelijkmaker, echter bleef de teller steken op 1-2.

Volgende week zaterdag, 21 juli, oefent ADO Den Haag tegen het Westlands elftal. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op het terrein vv Lyra, de aftrap is om 16.00 uur.

Opstellingen: ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Wormgoor, Omeruo, Supusepa, Holla, Toornstra, Meijers, Van Duinen, Poepon, Vicento Wissels: De Zwart, Ammi, Horvath, Visser, Beugelsdijk, Jansen, Radosavljevic, Tihouna, Tano, Ciftci, Elbers Niet ingevallen: Meeuwissen, Chery, Broekhuizen, Korte KV Kortrijk: Keet, Martin, Pavlovic, N`For, Mulemo, Demets, Dejaegere, Capon, Kamghain, Zukanovic, Mitrovic Wissels: Van Hout, N`Diaye, Tambe, Wijns, Dupuis, Oussalah, Ragolle, Carevic, Matton, Koussalouka, Reynaud, Rogiers, Czvitkovics Scoreverloop: 1-0 Meijers, 1-1 Martin, 1-2 Capon