De finale van de Dutch Career Cup vindt plaats op donderdag 12 april in het stadion van Almere City FC. Dit landelijke sportprogramma voor Wajongers is een initiatief van Stichting Life Goals in samenwerking met UWV, USG Restart en 27 (betaald) voetbalclubs. Het doel van het programma is dan ook om via het voetbal aan een baan te komen! Sinds de kick-off op 7 oktober 2011 zijn al 120 deelnemers via het netwerk van de voetbalclubs aan een baan geholpen. ADO Den Haag won al twee van de drie landelijke toernooien en is daarmee de favoriet tijdens de finale.

De organisatie beoogt met dit project bij te kunnen dragen aan de participatie en re-integratie van mensen die maatschappelijk buitenspel staan. In samenwerking met het UWV en USG Restart is een sportprogramma ontwikkeld waarmee voetbalclubs kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid onder Wajongers. De deelnemers worden namelijk geselecteerd door het UWV en trainen maar liefst 26 weken mee met hun favoriete club. Zo worden ze zowel op sportief als op maatschappelijk gebied intensief ondersteund.

De finale van 12 april vormt de afsluiting van drie landelijke toernooien - Sparta Rotterdam op 7 oktober - NAC Breda op 18 november - FC Utrecht op 9 maart. Alle 350 deelnemers (30 teams) zullen aanwezig zijn. Twee toernooien werden gewonnen door ADO Den Haag en een door Ajax. De voetbaltoernooien zijn echter volgens Arne de Groote (directeur Stichting Life Goals) niet het belangrijkste. ``Kampioen van Nederland is fantastisch maar uiteindelijk gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Dat binnen pakweg zes maanden al 120 Wajongers aan een baan zijn geholpen is een feit om trots op te zijn. Het laat zien dat sport mits goed benut een uitstekend middel is om mensen die maatschappelijk buitenspel staan weer te laten participeren.``