ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag ter ere van het negentigjarig jubileum van RKAVV een oefenduel tegen het eerste team van de hoofdklasser op het complex aan de Kastelenring. Het duel, waarbij ADO Den Haag met twee verschillende teams verscheen in iedere helft, eindigde in een 2-2 gelijkspel en was een voorgerecht op een mooi feestje in het clubhuis.

Toen de ADO Den Haagspelers aankwamen, vielen zij midden in een mooie voetbalmiddag. Vier jeugdteams van ADO Den Haag speelden ook bij RKAVV een wedstrijd, Onder 11 zat net voor de hoofdwedstrijd waardoor deze talentvolle groep veel bekijks had. De uitslagen van die duels: RKAVV onder 23 - ADO Den Haag onder 19 1-6 RKAVV onder 17 - ADO Den Haag onder 17 1-3 RKAVV onder 15 - ADO Den Haag 13 2-2 RKAVV onder 13 - ADO Den Haag onder 11 0-6 Voor het hoofdgerecht zat de tribune vol, stond het terras vol en rondom het veld stonden de mensen veelal vijf rijen dik, een mooie ambiance. Vuurwerk en rode rookpotten gingen het duel vooraf, net als een wel heel bijzondere aftrap van een jong RKAVV lid, die met een soort ratslagingooi een medespelertje op Coutinho afstuurde. Daarna startte scheidsrechter Luinge het duel echt. Charlton Vicento deed meteen van zich spreken, in de 2e minuut had hij al zijn eerste kans. En er zouden er zeker nog drie volgen, maar hij kreeg er helaas geen bal in. Naast of gelukkig gestopt door de keeper, de linksbuiten had geen geluk. Vanaf de tribune keken vaders met hun voetballende zonen vol bewondering toe. "Wat geven ze die bal hard voor he pap", dat soort voetbalgesprekjes. In de 17e minuut was er een grote kans voor Michael Nolet van de thuisclub, maar hij kopte de loepzuivere voorzet vanaf rechts net over. Verdediger Horváth opende niet veel later te scoren door vanuit een corner raak te koppen. Tjaronn Chery verdubbelde de score met een mooi indraaiende vrije trap. Binnen een minuut na de goal van Chery, viel er een tegengoal waarvan het hele sportpark opleefde. Een hoge bal viel precies tussen de achteruitlopende Horváth en Coutinho, Horváth kopte niet en Coutinho kon net buiten de lijnen van het penaltygebied komen om de bal te pakken en Sjors Verhagen kon er met de bal vandoor om voor open goal in te schieten. In de tweede helft trad ADO Den Haag aan met een geheel nieuw elftal met een aantal jonkies erin. Buwalda, Liefden, Korte, Bjelica, talenten die in duels als deze mogen en kunnen ruiken aan het grote werk. Ze deden het ook helemaal niet slecht. Helaas kon een penalty voor RKAVV niet voorkomen worden en Richard van Brecht schoot feilloos in. In de periode na die goal kreeg RKAVV vleugels en werd de ploeg nog een paar keer gevaarlijk, bijvoorbeeld bij een vrije trap op de rand zestien na een handsbal van Martijn de Zwart. De slotfase was voor ADO Den Haag, met druk van Boussaboun, Verhoek en de snelle Korte werd er gevaar gesticht. Boussaboun zag de keeper een vrije trap nog met zijn benen stoppen, een goal van Verhoek werd afgekeurd en Liefden raakte na een scrimmage de lat. Zodoende bleef de stand op 2-2 en gaat de ploeg van Maurice Steijn zich tijdens het Paasweekend verder voorbereiden op het duel met FC Groningen van aanstaande donderdag.

RKAVV - ADO Den Haag 2-2 (1-2) 20. Horváth 0-1, 35. Chery 0-2, 36. 1-2 Verhagen RKAVV: Kevin Jansen (86. Reinder Pul); Jeffrey Spaans (75. Jeremy Knegtmans), Wesley van Maren (81. Michael van Rossen), Yannick Blom, Michael Drosten, Robin Steffens, Kim Theil (45. Justin Schuit), Jimmy Hagenaar (45. Milan van der Veer), Michael Nolet (66. Sander van Akkeren), Sjors Verhagen (75. Robin Diets), Rob van Min (66. Richard van Brecht) ADO Den Haag 1e helft: Coutinho; Ammi, Omeruo, Horváth; Supusepa; Visser, Chery, Toornstra; Elbers, Immers, Vicento ADO Den Haag 2e helft: De Zwart; Diego Liefden, Robin Buwalda, Luksik, Aleksandar Bjelica; Radosavljevic, Mulders, Boussaboun; Giovanni Korte, Verhoek, Smolarek