Op woensdag 14 maart verzorgde ADO Den Haag de Staedion Voetbalclinic bij vv Woubrugge. Hieraan deden 94 superenthousiaste E- en F-junioren mee. Onder begeleiding van een flink aantal jeugdtrainers van vv Woubrugge konden zij op 9 verschillende onderdelen hun sportieve krachten meten. Jens Toornstra en Martijn de Zwart kwamen namens ADO Den Haag een balletje meetrappen en gaven de jeugdspelers de nodige aanwijzingen.

Met veel enthousiasme stonden de 6 tot en met 11 jarigen te trappelen om te beginnen. Met de verschillende onderdelen waren allemaal punten te verdienen. Tijdens een van de onderdelen speelden de kinderen een partijtje met Jens Toornstra en Martijn de Zwart. Jens nam een team onder zijn hoede en Martijn het andere team. En natuurlijk wilden de jongens en meisjes allemaal laten zien hoe goed ze kunnen voetballen, zodat ze later ook bij ADO Den Haag kunnen gaan spelen. De gedrevenheid van de jongens was van hun gezichten af te lezen, ze deden dan ook hun uiterste best om de bal van Jens en Martijn af te pakken. En zo waren er nog heel wat andere voetbalspellen, zoals schieten in de kruising met een speciaal ADO Den Haag doek wat in het goal gespannen was, maar waar de kruising in opengelaten was.

Nadat alle teams alle onderdelen doorlopen hadden kregen alle jongens en meisjes wat te drinken, in de tussentijd telden de coaches alle punten van de teams bij elkaar op, waarna de finale teams bekend werden gemaakt. Elk team bestond uit 5 spelers. Deze kregen elk een bal waarmee ze zo snel mogelijk naar de overkant van het veld moesten dribbelen, de twee snelste spelers kwamen tegenover elkaar in een 1 tegen 1 finale, waarin zo snel mogelijk het doel gevonden moest worden. Drie verschillende leeftijdscategorieën leverden dus ook drie winnaars op. Dion, Niels en Daan wonnen elk een finale, jongens gefeliciteerd! De heren ontvingen als extra prijs een mooie ADO Den Haag pet. Alle kinderen die meededen aan de clinic ontvingen een pen en tas van ADO Den Haag, en uiteraard het mooie officiële certificaat.