De Eredivisie Vrouwen begint vrijdag 2 september aan een nieuwe jaargang. Dit voorjaar kreeg de Eredivisie Vrouwen een tegenslag te verwerken na het wegvallen van AZ Alkmaar en Willem II. Nieuwe initiatieven zorgden ervoor dat SC Telstar toetrad en FC Utrecht in een nieuwe constructie kon doorgaan. Zeven clubs beginnen nu aan het vijfde seizoen van de Eredivisie Vrouwen in de wetenschap dat de KBVB en de KNVB gisteren een intentieverklaring tekenden met als doel in 2012 te starten met de Vrouwen BeNe League, een gezamenlijke vrouwencompetitie in België en Nederland.

De thuisspelende clubs zorgen vrijdag voor een feestelijke aftrap van het nieuwe seizoen. Drie prominente clubiconen trappen om 19.30 uur tegelijkertijd af. Zij schieten vervolgens officiële wedstrijdballen van de Eredivisie Vrouwen in het publiek.

VVV Venlo - FC Twente Sef Vergoossen (ex-trainer) FC Zwolle - ADO Den Haag Gaston Sporre (ex-voorzitter) FC Utrecht - SC Heerenveen Jean Paul de Jong (ex-speler) SC Telstar heeft op de eerste speeldag geen programma.