Vanuit Slowakije kunt u meelezen wat onze D2 beleeft tijdens de Fragaria Cup. De staf stuurt ons steeds een mooi verslag.

Zondag 3 juli

Zondag hebben twee leden van de staf op uitnodiging van de organisatie een banket bijgewoond ter ere van het tienjarig jubileum van de Fragaria Cup. Na woorden van de Nederlandse consul en de organisator van het toernooi de heer Artur Benes, werd de avond geopend met de aanvang van het banket. Tijdens het banket traden diverse groepen op die een indruk gaven van de verschillende culturen die deelnemen aan het toernooi. Na de optredens hebben Robin Verheul en Peter Brand namens de jeugd opleiding van ADO Den Haag een plaquette overhandigd.
Na overhandiging van de plaquette is de trainer Robin Verheul geïnterviewd door de Slowaakse televisie. Hij bedankte de organisatie voor de uitnodiging en gaf aan dat niet allen de staf maar ook de spelers van D2 ontzettend genoten van de Slowaakse gastvrijheid. Ook de organiatie gaf aan dat zij het zeer op prijs stelde dat de club ADO Den Haag wilde deelnemen aan het toernooi en prees de manier waarop wij ons voetbaltechnisch en sociaalmaatschappelijk presenteren.

Maandag 4 juli

Op maandagochtend begonnen wij de 3e wedstrijd van het toernooi tegen PFC Pirin Blavoegrad uit Bulgarije. Het team begon waar het zondag geëindigd was, met zeer attractief en aanvallend voetbal. Hierop kon de tegenstander niet anticiperen wat snel resulteerde in een 5-0 voorsprong in de eerste helft. In de 2e helft
werd deze voorsprong uitgebouwd tot 7-0. Doelpuntenmakers: Donovan de Groot 3, Mike Bavelaar 1, Sem Plezier 1, Lars Mennes 1, Orlando Agues RIbeiro 1.

Om 16.00 uur stond de tweede match op het programma tegen FC Drustuv Svidnik uit Slowakije. Ook deze wedstrijd hadden onze jongens er zin in want binnen de korste keren stonden we met uitstekend voetbal over de flanken met 6-0 voor. Na de rust werd dit spel voortgezet en de voorsprong uitgebouwd naar 13-0.
Doelpuntenmakers: Cirano de Groot 7, Lance Duijvestein 2, Donovan de Groot 1, Simo Choukoud 2, Mike Bavelaar 1.

De resultaten van de afgelopen twee dagen hebben ertoe geleid dat er met veel ontzag naar onze ploeg gekeken wordt vanaf de tribunes en tot plaatsing in de 8e finales.

Dinsdag 5 juli

Al om 9.00 uur moesten we starten tegen Forex Brasov uit Roemenië. Te vroeg bleek, want onze jongens waren nog niet wakker en het duurde dan ook tot de laatste minuut van de eerste helft voordat we op 1-0 kwamen. De tweede helft ging het veel beter en bouwden we de voorsprong uit tot 6-0. We zijn nu 1e in de poule en hebben 5 wedstrijden gespeeld en gewonnen, doelsaldo 40 voor en 0 tegen.

Van de vrije middag hebben we gebruik gemaakt om samen met de ouders te gaan raften op de grens van Polen en Slowakije. Daarna hebben we heerlijk geluncht in een typisch Slowaaks wintersportrestaurant met live muziek. Na de lunch zijn we met de boys naar een wellness-centrum gegaan waar een ieder zich heeft kunnen vermaken. Al met al een geslaagde dag!

Woensdag 6 juli

Na de succesvolle dag van gisteren waar we de kwartfinale veilig stelde, zijn we na het ontbijt samen met de ouders naar een groot filiaal van Intersport geweest waar de nodige sportschoenen, kleding en dergelijke werd ingeslagen. Lekker relaxt ter voorbereiding op de belangrijke wedstrijd s`middags. De tegenstander FC Kosice uit Slowakije was als 2e in de poule geëindigd met 12 punten. Na analyse van deze tegenstander, constateerde we dat het een goed voetballende ploeg was.
Met gezonde spanning van zowel staf als spelers en niet te vergeten de ouders werd om 14.00 uur in de stromende regen afgetrapt. Op het soppige veld creërden we al snel een overwicht dat tot de nodige kansen leiden. De paal, lat voorkwamen dat we een voorsprong konden nemen. Na de 1-0 van Daley ebde de spanning weg en liepen we door doelpunten van Orlando, Lorenzo 2x, Donovan en Mike uit naar 6-0.
Donderdag om 9.00 uur de halve finale en dan ???????? Eerst gaan we maar een avondje bowlen en ons voorbereiden op de wedstrijd van morgen.