Begeleid door vuurwerk en gezang uit zeker 2000 kelen kwam de selectie van ADO Den Haag maandagavond het veld in het Zuiderpark op voor de eerste training.

De volle tribune was weer een prachtig gezicht voor de spelers en trainers. Voorafgaand aan de training kregen twee spelers hun wedstrijdshirt als welkom. Tjaronn Chery, omdat zijn komst al wel bekend was gemaakt, maar er nog geen officiële presentatie was geweest. En ook voor de nieuwe aanwinst, die maandagmorgen gekeurd werd en een contract tekende, Filip Luksik. Na Radosavljevic wederom een international die naar ADO Den Haag komt, nu van Slowaakse komaf. Beiden kregen hun nieuwe shirts van Maurice Steijn en algemeen directeur Mattijs Manders.
De sfeer was weer goed op de tribunes van ons oude stadion, groengeel werd naar hartelust ondersteund, de beelden spreken vrijwel voor zich.
De spelers namen ook even de tijd om naar al het moois te kijken, alvorens de training kon beginnen.
En vervolgens was het rondjes lopen om te beginnen, loopoefeningen bij Jurgen Seegers, kop- en trapoefeningen in een grote cirkel en uiteindelijk toch een partijvorm met drie teams. De eerste doelpunten zijn alweer gemaakt.
In de groep een aantal nieuwelingen: Wouter de Vogel, Marc Höcher, Tim de Rijk, Filip Luksik, Tjaronn Chery en Jaap van Duijn. Vanuit de jeugd trainden Adil Tihouna en Hicham Faik voor het eerst mee. Chiro N`Toko moest door zijn blessure nog vanuit de dug out toekijken. Op proef waren ook aanwezig Tarik Bhar, spits van het Belgische Eupen, en Matus Ruzinsky, keeper van MFK Kosice en het Slowaaks elftal onder 19 jaar. Aleksandar Radosavjlevic ontbrak nog, omdat hij vanwege interlandverplichtingen nog langer heeft doorgevoetbald na onze nacompetitie.