Gemengde gevoelens bij de opleiding vandaag. Dankzij een 2-1 zege op UVS B1 werd ADO Den Haag onder 16 kampioen van de 2e divisie en promoveerde naar de 1e divisie voor B junioren.

Een uitstekende prestatie van spelers en staf. In de kampioenswedstrijd tegen UVS B1 kwam ADO Den Haag al snel op een 1-0 voorsprong via een attente intikker van Danny Bakker. Nog voor het half uur was de stand al 2-0 via een kopbal van dezelfde Danny Bakker. ADO Den Haag zat in een zetel en leek op weg naar een grote score.
Helaas scoorde net voor de rust UVS 2-1 uit een vrije trap. In de 2e helft was ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg een veldoverwicht, maar verzuimde om een beslissende voorsprong te nemen waardoor het gevaar van de gelijkmaker er de gehele 2e helft in bleef zitten. Na 40 spannende minuten en enkele minuten blessuretijd floot de uitstekende scheidsrechter Hoek af en kon ADO Den Haag onder 16 het kampioensfeest vieren.

Danny Bakker viert zijn doelpunt tegen UVS waarmee hij ADO Den Haag onder 16 op een 2-0 bracht. Op de foto zijn Robin van der Meer en Rodney van der Meijs zichtbaar blij met het doelpunt.

Enkele uren later was het tegenovergestelde het geval bij de A1. Na een kansloze 4-0 nederlaag bij AZ degradeerde ADO Den Haag A1 naar de 1e divisie voor A junioren. Een grote teleurstelling voor een ieder die betrokken is bij de opleiding, maar een uitdaging om komend seizoen het verloren terrein weer te heroveren.

De overige teams van de opleiding speelden hun laatste wedstrijden met wisselende resultaten. Terugkijkend op het seizoen zijn er pieken en dalen geweest. Pieken waren de kampioenschappen van ADO Den Haag onder 12, onder 14 en onder 16, maar een dieptepunt is de degradatie van A1 vandaag. ADO Den Haag onder 20 heeft dankzij de periodetitel nog een kans op promotie naar de 1e klas via de nacompetitie.

Tijdens het internationale jeugdtoernooi van 20 t/m 22 mei kan onze A1 zich revancheren voor het povere seizoen door tijdens het toernooi een uitstekende prestatie neer te zetten.