Donderdag 4 april zijn een aantal rondleiders van ADO Den Haag een kijkje gaan nemen bij hun collega`s van FC Utrecht. Ze werden netjes opgevangen bij de ingang van het stadion. Hierbij hun verslag:

"De speciale rondleiding werd gegeven door Jan Werkhoven, een zeer ervaren rondleider die ook alles van FC Utrecht (en voorgangers DOS, Elinkwijk en Velox) weet. Je kon merken dat hij het leuk vond zijn Haagse collega`s op bezoek te hebben want Jan vertelde honderd uit over zijn club. Hij merkte ook dat onze rondleiders veel spelers van FC Utrecht en vroeger kenden en ook veel spelers of trainers die bij beide clubs hebben gespeeld/gewerkt. Dat gaf meteen een band. We waren zeer onder de indruk van de diverse zalen en ruimtes en hoe keurig alles eruit zag. Een leuke bijkomstigheid was dat sommige van onze dames-rondleiders het niet konden nalaten om briefjes met de tekst "De ADO Den Haagrondleiders wensen jullie veel succes a.s. zondag" op te hangen en achter te laten in de UIT kleedkamer. ADO Den Haag speelt daar nl. a.s. zondag (toevallig) tegen FC Utrecht!

Ook de locker van `onze` Jens Toornstra werd even later volgehangen met briefjes met een Haagse groet. Jan Werkhoven kon dit wel waarderen. Na de kleedkamers, spelerstunnel, persruimte, stadion en enkele business ruimtes gingen we naar de 5e verdieping waar in de gang het Utrecht-museum was opgebouwd. Uiteraard kwamen er vele oude verhalen uit de doos, met veel herkenbare namen en historische wedstrijden. Na twee uur te zijn rondgeleid door de zeer aardige en enthousiaste rondleider Jan kregen we nog even een drankje in het Spelershome. Daar schoof ook Koos van Tamelen aan (nu Marketing, maar ook oud-speler van FC Utrecht). Koos coördineert namens FC Utrecht alle verzoeken voor Rondleidingen en Jan is de vrijwilliger die de Rondleidingen daadwerkelijk uitvoert, samen met 1-2 collega rondleiders. Bij FC Utrecht doen ze ongeveer 200 rondleidingen per jaar. Bij ADO Den Haag komen de rondleidingsverzoeken binnen bij de afdeling Events en worden de rondleidingen uitgevoerd door circa 10 vrijwillige rondleiders onder aanvoering van Wout Jonker, die e.e.a. coordineert. Bij ADO Den Haag doen we gemiddeld 5 rondleidingen per week, maar hebben we ook vaak grotere groepen die tegelijk door meerdere van onze vrijwilligers worden rondgeleid. Kortom, we hebben ons prima vermaakt en hebben ook de Utrechtse rondleiders gelijk uitgenodigd om eens in Den Haag te komen kijken. Volgende maand gaan we een kijkje nemen bij NAC Breda, mooi te zien dat clubs elkaar helpen en de ruimte geven ideeën op te doen op velerlei vlakken."