Donderdagmiddag om 17.00 uur, normaal op het sportcomplex van HBS ook wel een tijdstip waarop het drukker wordt vanwege de voetbal- en hockeytrainingen, maar nu stond er gewoon 1200 man rond het hoofdveld. En wel voor het oefenduel met ADO Den Haag. De Kraaien hielden de Eredivisionist heel knap op een 1-1 gelijkspel.

HBS begon goed aan de wedstrijd, de topklasser zag in de 10e minuut zelfs dat ADO Den Haagkeeper Martijn de Zwart tot twee keer toe krachtig moest redden. De profs namen het heft steeds meer in handen, maar toch kwam HBS op voorsprong. Na een grote kans voor Santi Kolk, die uit de draai net naast schoot, werd er aan de andere kant ongelukkig hands gemaakt in een scrimmage. Penalty dus voor de thuisclub. Mike de Geer, oud-ADO Den Haagspeler schoot feilloos laag rechtsonder in de hoek, 1-0. Amper een minuut later; de eerste de beste aanval van ADO Den Haag, leverde ook een doelpunt op. Op aangeven van Charlton Vicento kon Tjaronn Chery bij de tweede paal de bal in de goal lopen. 1-1 op een sfeervol sportpark in de Bosjes van Pex. ADO Den Haag drukte wel zachtjes, maar niet hard genoeg. De grootste kans van de rest van de eerste helft was voor HBS, maar Tjeerd Westdijk kopte voor bijna open goal naast. In de rust kwamen Kevin Visser en eerstejaars A-junior Danny Bakker erin voor Kevin Jansen en Dico Koppers. HBS opende furieus met een kans en een corner, meteen daarna was het weer groengeel dat aanviel, maar steeds maar niet door de defensie kon breken. Eén keer pakte keeper Kamperveen geweldig een bal van de voet van Chery, Holla stiftte een mooi balletje, maar Kamperveen was keurig blijven staan, Vicento schoot glashard op de lat en Chery lobte van een meter of 20 over de goallie maar die kon de bal net onder de lat wegtikken. Er waren dus wel wat kansen, maar de bal ging er niet in. En in de laatste minuten kreeg huidig commercieel medewerker en oud-ADO Den Haagspeler Jan-Paul Saeijs de kans op eeuwige roem bij HBS/Craeyenhout. Zijn volley op de rand van de zestien was hard maar vloog over. Een gelijkspel, een mooie Haagse voetbalmiddag voor veel publiek, twee teams die na afloop gezellig samen een sateetje aten, al met al een prima middag, die de profs natuurlijk eigenlijk winnend af hadden willen sluiten. Na een vrij weekend gaat de focus bij de groep van Maurice Steijn vol op RKC uit, de volgende uitdaging in de Eredivisie. Opstelling HBS: Kamperveen; Van Pelt, Roeleveld, Saeijs, Mirkarimi, De Geer, Hendriks Jochem (63. Hendriks Jordi), Broekhuizen (46. Biesta), Aoulad Said (72. Brouwer), Westdijk (72. Roberti), Klaasse Opstelling ADO Den Haag: De Zwart; Malone, Beugelsdijk, Supusepa, Koppers (46. Visser); Holla, Jansen (46. Bakker), Meijers; Chery, Kolk, Vincento