TROS Vermist brengt samen met de rockband ‘We, the Firm’ een videoclip uit. De aangrijpende song ‘Here I Stand’ omlijst het verhaal van een achttal schrijnende kindervermissingen. Zoals die van de 2-jarige Isra die ontvoerd werd door haar Libische vader die bij de gewelddadige actie haar moeder om het leven bracht.

En de 7-jarige Jair die tijdens een dagje op het strand van Monster voorgoed verdween. Oemnia werd in1995 door vader gestolen. Toen Vemist haar in 2009 opspoorde in Egypte, werden moeder en dochter door een briesende vader belaagd. Maar ook de foto van de 15-jarige Rosa uit Sittard wordt op indringende wijze getoond. In 1996 verdween ze toen ze een instelling verliet om te gaan winkelen. Ook van Rosa is nooit meer iets gehoord. In de VERMISTstudio is een live-optreden van de band en gesprekken met familie van de kinderen.

Zaterdag 27 oktober voorafgaand de wedstrijd ADO Den Haag – Willem II verspreidde de band flyers in het stadion en werden er opnames gemaakt voor TROS Vermist. A.s. vrijdag 2 november kunt u hiervan tv beelden zien op Nederland 1 om half tien.