ADO Den Haag heeft in een zinderende finale gewonnen van de kampioen van Curacao, Centro Dominguito. Met zelfs een groepje supporters in het groengeel op de tribunes maakten onze jongens een 2-0 achterstand goed en Martijn de Zwart werd de held van de penaltyserie.

Centro Dominquito ging met een 1-0 voorsprong rusten na een kopbal uit een corner en scoorde na de rust de 2-0, er leek niets aan de hand voor de lokale favoriet. ADO Den Haag had moeite met de omstandigheden, het slechte kunstgrasveld en de warmte speelde parten. Hoewel onze ploeg wellicht voetballend beter was, kregen we geen grip op het duel. De gecreëerde kansen werden jammerlijk niet benut. In de rust werd Supusepa vervangen door Beugelsdijk. Helaas voor hem speelde hij een rol bij de 2-0, hij verdedigde ongelukkig op de achterlijn waardoor Coutinho in de korte hoek verschalkt kon worden. ADO Den Haag leek geen zicht meer te hebben op een goed resultaat, maar kreeg wat hulp van `Caribische acties`. Eerste torpedeerde de keeper Poepon in het strafschopgebied. Danny Holla benutte vervolgens in 2e instantie een penalty, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. In de allerlaatste minuut maakte een speler van Dominguito zeer opzichtig hands in de 16 en dus wederom moest er een penalty aan te pas komen. Holla scoorde ook deze, het stadion stond op zijn kop!

De ingevallen keeper Martijn de Zwart werd een ware penaltykiller. Hij pakte meteen de eerste twee penalies van de ploeg uit Curacao en later in de reeks pakte hij er nog een. Daardoor was de beker, de Multipost Polar Cup, voor ons team!

Na de wedstrijd gaf Maurice Steijn nog een zak ballen weg aan een school, Jean Pablo Duarte in de wijk Buena Vista.