Een gretig ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd van de Multipost Polar Cup in Curacao gewonnen. Het werd 2-0 tegen FC Dordrecht. Beide goals kwamen van Charlton Vicento, samen met Papito Merencia een speler uit onze selectie met zijn roots in Curacao.

Na bijna een half uurtje spelen kreeg ADO Den Haag de eerste echte grote kans, een aanval met Holla en Chery werd met kunst en vliegwerk onschadelijk gemaakt door FC Dordrecht. Maar enkele minuten later schoot Vicento op aangeven van Holla wel raak, 1-0.

In de rust kwamen Martijn de Zwart en Kevin Visser in het veld voor Gino Coutinho en Aaron Meijers. FC Dordrecht had een kans om de gelijkmaker op het bord te zetten net na de rust, maar verzuimde dat. In de 50e minuut promoveerde Vicento een pass van Visser bijzonder fraai tot doelpunt door uit de draai de 2-0 te maken. Beugelsdijk en Papito Merencia (zijn debuut in het eerste elftal) kwamen in het veld voor Wormgoor en Holla, Leeuwin en Jansen maakten plaats voor Korte en Tihouna. Bakker en Elbers bleven op de bank.

Er werd in het laatste deel van de wedstrijd niet meer gescoord, maar ADO Den Haag bleef wel de bovenliggende partij. Een verdiende overwinning die trainer Maurice Steijn tot tevredenheid stemde. De organisatie rondom het toernooi was goed, de tribunes waren heel behoorlijk gevuld, voor iedereen een avond om van te genieten!