De ADO Den Haag Clinic voor ADO Kids op maandag 29 april 2013 was een groot succes. Ongeveer 120 ADO Kids speelden in de meivakantie op De Aftrap in teams tegen elkaar. Hoogtepunt voor veel ADO Kids was ongetwijfeld het meespelen van ADO Den Haagspelers Tjaronn Chery en Vito Wormgoor.

Waar het veld `s ochtends nog een flinke regenbui te verduren kreeg, klaarde het later op de dag snel op. Af en toe kwam zelfs het zonnetje doorzetten, waardoor de meegekomen familie en vrienden ook een schitterende dag voorgeschoteld kregen.

In het begin van de dag werden de ADO Kids ingedeeld in teams. Aan ieder team was het gelegen om zoveel mogelijk punten te scoren tijdens de verschillende onderdelen van de voetbalclinic. Die onderdelen bestonden uit: kruising schieten, paaltjesvoetbal, twee varianten van verdediging tegen aanval, penalty`s schieten, 1-tegen-1 met kleine doeltjes, bal door de lucht op een vlak schieten en natuurlijk het partijtje met Vito Wormgoor en Tjaronn Chery.

Nadat ieder team alle onderdelen had doorlopen, was het moment daar voor de ADO Kids om een handtekening en foto te scoren van de ADO Den Haagspelers Tjaronn Chery en Vito Wormgoor.

Hoewel zo`n dag als deze geen verliezers kent, werden ondertussen alle punten per team opgeteld. De teams met de meeste punten mochten deelnemen aan het finalespel. In de finale speelden de ADO Kids individueel tegen hun eigen team van die dag. Al dribbelend en met één-tegen-éénsituaties besloten de ADO Kids deze dag met drie uiteindelijke winnaars.

Na het finalespel was de prijsuitreiking in de kantine. En daar bleek al gauw dat iedereen zich tot winnaar mocht kronen. Iedere ADO Kid ging naar huis met een gouden medaille (geleverd door ADO Den Haagdoelman Robert Zwinkels), speciaal ADO Den Haagrugtasje en certificaat als bewijs van deelname aan de voetbalclinic.

Voor leden van de ADO Kids-club worden vaker per jaar voetbaltoernooien, voetbalclinics en andere leuke activiteiten met spelers van ADO Den Haag georganiseerd. Als lid van ADO Kids hoef je dit niet te missen, klik voor meer informatie over de ADO Kids hier.