Nog nooit eerder won een Nederlandse ploeg een wedstrijd in de Champions League, de ADO Den Haag Vrouwen lukten dat donderdagavond wel. En hoewel de overwinning niet de volgende ronde betekende, drong vrijdag toch de trots en tevredenheid door tot de ploeg van Sarina Wiegman. Het team is overduidelijk weer een stap verder in haar ontwikkeling.

De dag begon vrijdag extreem vroeg. Donderdagavond werd er na het eten nog even teruggekeken op de wedstrijd en om te ontspannen werden er in de eetzaal spelletjes gedaan. Alle speelsters met tape op hun voorhoofd met daarop een naam die zij door het stellen van vragen moesten achterhalen leverde hilarische taferelen op. Maar vrijdagmorgen zou de Rossiyankabus om half zeven wegrijden, dus het was vroeg uit de veren.

En hoe vroeg ook, het was aansluiten in de file om Moskou in te komen. Drie uur lang, maar het volhouden van de chauffeur bracht resultaat, want de ploeg kwam aan bij de afgesproken plek met gid Kristina. Zij loodste de ploeg, en Mandy van Dijk met haar groengele blokjes op haar tanden, door de metro van Moskou. Om een idee te geven, Londen stelt er niets bij voor.

Via de Metro kwam de hele groep aan op het Rode Plein om het Kremlin en de prachtige oude kerk daarbij te bekijken. En natuurlijk een groepsfoto te maken.

Daarna was er nog even tijd om het supersjieke winkelcentrum naast het Rode Plein te bekijken, een paar kleine souvenirtjes te kopen, het wisselen van de wacht te bekijken bij het eeuwige vuur, een broodje te eten en te beginnen aan de flinke reis richting vliegveld. Bijna was het team nog te laat, richting de Airport Express moest een flinke sprint worden genomen. Voor de geblesseerde Paola van der Veen lastig, maar Bart Caminade uit de begeleiding droeg haar het laatste stukje en iedereen was op tijd in de trein.

Kijk voor een gehele filmreportage van de reis naar Rusland op ADO Den Haag TV. En kijk hier voor een fotoreportage van de reis: Fotoseries.

De vlucht naar Hamburg eindigde in een wat turbulente landing, maar daarna werd er toch even rustig gegeten op de Duitse luchthaven. De vlucht naar Amsterdam had wat vertraging, maar iets na acht uur was de selectie weer terug op Schiphol. Eenmaal binnen in de hal werd even samen afgesloten, coach Sarina Wiegman bedankte de meiden voor de geweldige week en sprak haar trots op de ploeg uit. Iedereen was meteen alweer strijdbaar voor maandag, de uitwedstrijd bij FC Twente.