Na de uitzege voor de KNVB beker tegen IJsselmeervogels (1-2) en het gelijke spel bij Heracles Almelo (3-3), speelt ADO Den Haag aanstaande vrijdag wederom een uitwedstrijd. De buschauffeur rijdt de spelersbus deze keer naar Gelderland, waar NEC in Nijmegen de tegenstander is.

ADO Den Haag heeft dit seizoen nog niet verloren op vreemde bodem, terwijl NEC in eigen huis nog niet wist te winnen. Toch kunnen de mannen van trainer Maurice Steijn hun borst nat maken. NEC-uit is de laatste seizoenen een traditioneel lastige uitwedstrijd. ADO Den Haag wist al zeven competitieontmoetingen niet te winnen in het Goffertstadion. De aftrap van het duel is vrijdag om 20:00 uur. NEC is de competitie redelijk begonnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor won de seizoensopener in Friesland met 0-2 van SC Heerenveen. Vervolgens loog het programma er niet om en ontvingen de Gelderlanders Ajax en FC Twente. Beide duels gingen met respectievelijk 1-3 en 1-6 verloren. Een keurig herstel in de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle (0-4 winst) en VVV-Venlo (2-2) volgde. Daarna werd thuis gelijk gespeeld tegen Willem II (0-0) en verloren met 5-1 bij Feyenoord. Daarmee staat de Nijmeegse Eendracht Combinatie momenteel op een elfde plaats in de Eredivisie met een puntentotaal van acht. Trainer Pastoor raakte afgelopen zomer twee sleutelspelers kwijt. Spelbepaler en regisseur op het middenveld Lasse Schöne vertrok naar Ajax, terwijl leider in de verdediging Bram Nuytinck naar Anderlecht ging. Daarnaast vertrokken ook spits en basisspeler Genero Zeefuik (FC Groningen) en middenvelder John Goossens (Feyenoord) uit Nijmegen. Daartegenover stond de komst van middenvelders Soren Rieks (Esbjerg), Geert Arend Roorda (SC Heerenveen) en Evander Sno (RKC Waalwijk). Michel Breuer (SC Heerenveen) kwam de defensie versterken en Ricky ten Voorde kwam terug van zijn verhuurperiode bij RKC Waalwijk. De zwakke linie in het elftal van NEC is zonder twijfel de defensie. NEC kreeg dit seizoen na Willem II de meeste treffers tegen. Een flink deel van de 16 tegendoelpunten kwamen uit standaardsituaties en voorzetten van de zijkant tot stand. Sterkste punt is zonder twijfel het verzorgde combinatie en veldspel. Als NEC de ruimte en tijd krijgt om te combineren, dan is het één van de best voetballende ploegen uit de Eredivisie. Een speler om in de gaten te houden is Navarone Foor. De uit de eigen opleiding afkomstige Foor, kan zowel op rechtsbuiten als op "10" uit de voeten. "De Messi van Opheusden" beschikt over een uitstekende techniek en heeft een versnelling in de benen waar menig 100-meter sprinter u tegen zegt. Naast zijn snelheid en technische vernuft heeft hij ook nog de kwaliteit om zijn ploeggenoten met slimme passes voor de goal te zetten. De doelpunten moeten vooral komen van Melvin Platje. Laatstgenoemde is dit seizoen dé nummer één voor de spitspositie en maakte tot nu toe 3 van de 11 goals. ADO Den Haag mist vrijdagavond de geschorste Danny Holla en Coutinho vanwege een bovenbeenblessure. NEC moet het zonder Evander Sno doen. Scheidsrechter Ed Janssen is door de KNVB aangesteld om het duel NEC - ADO Den Haag vrijdagavond in goede banen te leiden. De leidsman wordt geassisteerd door grensrechters Adriaan Inia en Freek Vandeursen aangesteld als grensrechters. Martin van den Kerkhof is de vierde official. Historie NEC ontving ADO Den Haag in competitieverband 29 keer; NEC won 10 wedstrijden, ADO Den Haag 9 keer en 10 ontmoetingen eindigden onbeslist. De laatste zege van ADO Den Haag in Nijmegen dateert alweer uit het seizoen 2003/2004. Dennis de Nooijer scoorde in de 38ste minuut de 1-0 voor NEC, waarna Cedric van der Gun (53ste minuut) en Roy Stroeve (78ste minuut) de Haagse winst na rust wisten veilig te stellen: 1-2. Een van de meest spectaculaire ontmoetingen in competitieverband vond plaats op 19 september 1989. NEC Nijmegen en het toenmalige "FC Den Haag" maakten er die dag een doelpuntenfestijn van. Het duel stond destijds onder leiding van scheidsrechter Frans Houben. De arbiter noteerde na 15 minuten al twee doelpunten voor de thuisploeg. 3500 toeschouwers zagen "FC Den Haag" in de 24ste minuut terug komen tot 2-1, dankzij een doelpunt van Raymond Rijntjes. Frans Danen maakte vijf minuten na rust de gelijkmaker: 2-2. Negen minuten voor tijd maakte de Nijmeegse Eendracht Combinatie 3-2. In de allerlaatste minuut was het opnieuw Danen die scoorde en daarmee de eindstand op 3-3 bepaalde. Onderstaand de laatste 5 ontmoetingen (en doelpuntenmakers) voor de competitie in Nijmegen: 11/12 - 2-0; 9. Schone 1-0, 17. Schone (oen.) 2-0. 10/11 - 1-1; 39. Will 1-0, 90. Zomer (eigen goal) 1-1. 09/10 - 1-1; 31. Milic 0-1, 70. Goossens 1-1. 08/09 - 0-0 06/07 - 3-2; 38. Denneboom 1-0, 50. Bodde (pen.) 1-1, 70. Delorge (eigen goal) 2-1, 74. Jans 3-1, 81. M. De Vries 3-2. O.a. Maarten Atmodikoro, Emiel van Eijkeren, Youssef El-Akchaoui, Danny Hoekman en de Braziliaan Tininho droegen in het verleden zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van NEC.