Het Champions League avontuur van de ADO Den Haag Vrouwen gaat verder en wel in Rusland, vlakbij Moskou. Dinsdagmorgen verzamelden zij om half negen op Schiphol om `s avonds om tien uur Russische tijd aan het diner in het hotel aldaar aan te schuiven. Een vermoeiende dag, iedereen ging dan ook vroeg slapen en woensdag wordt de laatste trainingsdag voor de wedstrijd op donderdag.

Inchecken en wachten bij de gate, het team in de lichtblauwe Erreakleding viel uiteraard meteen op. Vooral toen een aantal meiden even lekker hard met hun Ipod meezongen. De stemming zat er al vroeg goed in.

Een tussenlanding op Frankfurt na een korte eerste vlucht. In het vliegtuig werd het team als landskampioen van Nederland en Bekerwinnaar speciaal welkom geheten, zowel in het Duits als in het Engels. Veel passagiers gaven bij het verlaten van het vliegtuig nog hun gelukwensen mee aan de speelsters.

Even snel even ergens een broodje scoren en een paar minuten later al weer instappen voor de volgende vlucht, naar Moskou.

Nu een wat langere vlucht, dus tijd om een boekje te lezen, filmpje te kijken (Teresa Noyola kreeg de docu Mooie Benen over de ADO Vrouwen te zien, met vertaling en uitleg uiteraard, een dutje te doen of gezellig even te kaarten.

De Rossiyankabus stond de dames al op te wachten op het vliegveld. Na het regelen van wat flesjes water voor onderweg kon de reis beginnen. En wat bleek? Alle waarschuwingen waren terecht. Rijden op de ringweg rond Moskou is vooral filerijden. Heel lang en veel filerijden. Eenmaal van die ring af, was de weg pikdonker. Om over het weggetje waar de bus daarna in ging maar te zwijgen. Pikdonker, smal en omgeven door bomen, sommige stukken zelfs vrij stijl omhoog, iedereen vroeg zich even af waar dit de groep heen moest gaan brengen.

Maar het kwam helemaal goed, bovenop de berg stond een keurig hotel. Qua stijl een soort van jeugdherberg, met veel hout. Naar het toilet na de lange reis en eten, dat was wat iedereen nodig had. De berenvellen aan de muur, zeker die bijna naar beneden lijken te komen vallen, leidden tot hilariteit. Na het eten zocht iedereen meteen de kamer op om lekker te gaan slapen. Morgen vroeg ontbijten en wandelen, eens goed rondkijken in het daglicht in welke omgeving de ploeg zich nu eigenlijk bevindt. En dan `s middags trainen op hetzelfde tijdstip als de wedstrijd, 15.00 uur Russische tijd, 13.00 uur Nederlandse tijd.