Vrijdagavond 31 augustus speelt ADO Den Haag Vrouwen in IJmuiden de uitwedstrijd tegen sc Telstar VVNH in de BeNe League Orange. De groengelen zullen zich willen revancheren op de nederlaag van vorige week. Telstar begon de competitie met een overwinning.

De Witte Leeuwinnen begonnen vorige week de competitie niet onfortuinlijk door in Zwolle 3 punten weg te slepen bij PEC Zwolle. Lavinia Poku (ex- Ter Leede) scoorde voor de Telstar Vrouwen beide doelpunten. De doelstelling van Telstar is er voor te zorgen zich bij de eerste vier clubs te scharen in de BeNe League Orange. Of dat een reële doelstelling is, zal moeten blijken in de komende wedstrijd tegen landskampioen ADO Den Haag. De Haagse ploeg startte vorige week in eigen huis tegen PSV/FCE met een 0-3 nederlaag. Duidelijk was te zien dat er nog gezocht werd naar de juiste speelwijze. De nederlaag kwam dan ook niet als een verrassing maar deed de nieuwe speelsters in de ploeg van trainer Sarina Wiegman beseffen dat de stap van de Topklasse naar de BeNe League een hele grote is. Op het trainingsveld is afgelopen week hard gewerkt de jonge selectie klaar te stomen voor het grote werk. Naast de competitie zal ADO Den Haag zich over een maand ook moeten richten op de UWCL (Champions League). Bij ADO Den Haag zijn inmiddels de Amerikaanse Brittany Persaud en Teresa Noyola al redelijk geacclimatiseerd. Beide speelsters zijn 22 jaar oud.
 Persaud is een aanvallende middenvelder. Ze speelde reeds in Zweden, bij Tölö IF en bij de Amerikaanse Dayton Dutch Lions. De nummer 10 Teresa Noyola komt van Stanford Universiteit. Met deze universiteitsploeg werd ze afgelopen jaar nationaal kampioen van Amerika. Noyola heeft alle nationale jeugd teams van Amerika doorlopen en speelt nu met haar dubbele nationaliteit voor Mexico. Naast de komst van deze twee speelsters is ADO Den Haag actief bezig zich verder te versterken met nog een derde Amerikaanse speelster. Met deze versterkingen legt ADO Den Haag de lat hoger voor de jonge talenten die dit seizoen in de Haagse selectie zijn opgenomen. Uiteindelijk moet dit straks verder in de competitie tot resultaten gaan leiden. De wedstrijd sc Telstar – ADO Den Haag zal worden gespeeld in het TATA Steel Stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. Parkeren is vrij. De wedstrijd begint om 19.30 uur.