Het plezier van verstandelijk gehandicapte sporters staat centraal. In aanloop naar de Special Olympics Regionale Spelen Den Haag op zaterdag 29 september 2012 in het Zuiderpark ondersteunt ook ADO Den Haag dit evenement.

Gino Coutinho heeft inmiddels zijn medewerking verleend aan de campagne. Het is nu de beurt aan ADO Den Haag. Op initiatief van ADO Den Haag in de Maatschappij en partner Azivo zal tijdens de rust van de wedstrijd van 31 augustus tegen Groningen, voetballers met een verstandelijke handicap penalty gaan schieten op een keeper van ADO Den Haag. Tevens zal de Special Olympics Regionale Spelen onder de aandacht van het voetbalpubliek gebracht worden. ADO Den Haag in de Maatschappij en Azivo ondersteunen de gedachte achter de Spelen en de campagne dat mensen sporten om dezelfde redenen, of ze nu verstandelijk gehandicapt zijn of niet. Fysieke conditie, mentale fitheid, zelfvertrouwen, sociale contacten en vooral omdat het gewoon heel leuk is en je er plezier aan beleeft.

Over Special Olympics Regionale Spelen Den Haag Onder het motto ‘Samen Meedoen’ wordt Den Haag het podium voor de Special Olympics Regionale Spelen (SORS), een groot sportief evenement voor sporters met een verstandelijke handicap in de regio Noord- en Zuid-Holland. Tijdens dit sportevenement, dat plaatsvindt op zaterdag 29 september 2012 in het Zuiderpark, beoefenen meer dan 500 sporters met een verstandelijke handicap vol passie en plezier hun sport (voetbal, hockey, atletiek, judo, bowlen, roeien of zwemmen). De SORS wordt georganiseerd door SGK en de Haagse Hogeschool (Academie voor Sportstudies), met medewerking van de gemeente Den Haag en onder auspiciën van Special Olympics Nederland Over SGK SGK, opgericht in 1965, is een vereniging die sporten voor mensen met een verstandelijke en of andersoortige beperking in Den Haag en omgeving mogelijk maakt. SGK is er ‘Speciaal voor Sporters’ en stimuleert sport en bewegen door het organiseren van wekelijkse en incidentele sportactiviteiten en begeleide sportieve vakantiereizen. Over de Haagse Hogeschool, Academie van Sportstudies De Academie voor Sportstudies is één van de 14 academies van de Haagse Hogeschool, de grootste HBO-instelling uit de regio. In 2012 bestaat de studie 100 jaar. De academie kent twee opleidingen: de HALO (Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding) met ruim 700 studenten en Sportmanagement met een kleine 500 studenten.