Tradities in de voorbereiding, ze zijn er maar genoeg. Zoals de locatie van veel wedstrijden, Laakkwartier, en deze club ook als eerste tegenstander. Maar een oefenduel met FC Dordrecht is ook al jaren vaste prik. Inmiddels werken beide clubs zelfs intensief samen en rijpen behoorlijk wat Haagse talenten aan de Krommedijk. Ook vanavond, in het met 3-2 gewonnen duel, waren er weer jongens met een ADO Den Haag achtergrond te bewonderen bij de tegenstander.

Garry Mendes Rodrigues bijvoorbeeld, deze zomer vastgelegd nadat hij in januari al mee was geweest op trainingskamp en nu verhuurd aan FC Dordrecht. De buitenspeler liet zich vanaf de eerste minuuut van zijn beste kant zien. Coutinho kon na vier minuten nog net redden op een goed schot en na een minuut of 20 kon Rijsdijk inschieten op de perfect teruggetrokken voorzet van Mendes Rodrigues, maar weer lag Coutinho in de weg. In die eerste fase zette ADO Den Haag er twee goede kansen tegenover, Poepons schot werd met moeite door de keeper uit de bovenhoek gehaald en Chery schoot voorlangs. Mendes Rodrigues speelde veel op het randje van buitenspel en was met zijn snelheid een paar keer weg, zowel over recht als over links. Leuk om naar te kijken, een groot talent, dat bij ons onder contract staat en vanavond wilde laten zien wat hij kan.

Dat gold voor een deel ook voor Roderick Gielisse, ook hij is verhuurd, maar al iets bekender in de Haagse gelederen. Niet als rechtsback zoals wij hem kennen maar als middenvelder viel hij zeker op, hij kwam veel mee op richting de zestien. En daar viel ook de eerste goal uit, hij wist Coutinho wel te verschalken, 0-1. Jens Toornstra, Charlton Vicento, Ahmed Ammi, ze waren er allemaal, maar konden door blessures niet spelen. Ramon Leeuwin was er ook, na een paar dagen vrij, als toeschouwer. Zijn revalidatieproces gaat weer verder.

Een drinkpauze halverwege beide helften wordt zeer gewaardeerd door de spelers, want hoe mooi zomeravondvoetbal ook is, het maakt wel dorstig. Zelfs voor de meneer die op het dak van de huizen naast het sportpark zat te kijken. Een minuut of acht voor de rust kreeg Mike van Duinen nog een grote kans, maar hij wachtte net te lang met zijn schot waardoor de kans verkeken was.

Na de rust kwam Chery meer op het middenveld te spelen, samen met Kevin Jansen voor Danny Holla, Elbers in de aanval erbij. En dat liep meteen vlotter. En waar de eerste helft van ADO Den Haagkant wat loom oogde, kwam er weer wat sprankeling terug. Danny Holla nam een vrije trap vanaf de zijkant die al veel gevaar stichtte maar nog werd afgeweerd. In de rebound kwam de bal weer bij Mike van Duinen, net voor de goal, en hij kon alsnog intikken. De ploeg van Steijn was meteen helemaal terug en zette aan om door te gaan.

Wederom uit een standaardsituatie kwam ADO Den Haag op voorsprong. Tjaronn Chery krulde op het oog heel gemakkelijk met links de bal om de muur in de korte hoek, hoog. Een keurige vrije trap, waarvoor ook Holla klaar stond om met rechts te schieten en daardoor niemand kon weten wat er ging gebeuren. Een goed recept bleek.

Uit een corner van Chery kopte Mike van Duinen in de 74e minuut keurig de 3-1 binnen. Hij kwam net iets hoger dan de rest en verlengde de bal schuin naar achter, naar de lange hoek. Onhoudbaar voor alles en iedereen. Javier Martine stelde daar nog een doelpunt tegenover net voor tijd en toen vond scheidsrechter Bax het na precies 90 minuten wel goed geweest op deze warme woensdagavond. ADO Den Haag - FC Dordrecht 3-2 (0-1) Scoreverloop: 32. Roderick Gielisse 0-1, 57. Mike van Duinen 1-1, 68. Tjaronn Chery 2-1, 74. Mike van Duinen 3-1, 86. Javier Martina 3-2 Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Omeruo, Wormgoor (71. Beugelsdijk), Horváth (35. Malone), Supusepa (35. Elbers); Holla, Meijers, Jansen; Chery, Poepon, Van Duinen Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Amevor, Lima, Alisic (61. Potkamp), Gielisse (89. Samoender), Kousemaker (46. Molhoek), Mendes Rodrigues, Post (75. De Graaf), Veldwijk, Rijsdijk, Curiel (46. Martina) Scheidsrechter: Christiaan Bax Assistent-scheidsrechters: Bart Grosveld & Bas Steinhauser Toeschouwers: 1250