Donderdagochtend was anders dan de andere ochtenden tijdens het trainingskamp. Tot nu toe was de zwaarste training meestal `s morgens, vandaag werd het zwaartepunt verlegd naar de middag.

Dat hield in dat de spelers verzorgd werden door Dino en Edwin, uitgebreide behandelingen. Om vervolgens met Jurgen Seegers de gym in te duiken. Daar werd hard gewerkt, per speler met andere oefeningen. Voor de een wat meer cardio, voor de ander veel spieroefeningen.

Ferrie Bodde deed zijn geheel eigen programma om zijn knie weer goed te krijgen. Seegers was met regelmaat met hem bezig. Er was veel pers in het hotel, TV West, ADO TV, Elf voetbal en het AD, dus na hun programma namen veel spelers even de tijd voor interviews. ADO TV deed ook een rondje door het hotel, langs de materiaalruimte, de fysioruimte en zelfs bij twee spelers op de kamer, dus let op de eerste uitzending op 30 juli.

Na een douche, lunch en de middagrust, ging de hele groep naar het veld van VV Duno. Een paar spelers trainde een deel apart, met nog meer oefeningen voor sterke spieren. De rest warmde op met een rondo en loopoefeningen, om vervolgens de groep op te splitsen in de verdedigers, middenvelders en spitsen.

De aanvallers gingen aan de slag met spitsentrainer Rick Hoogendorp. De voorzetten kwamen van rechts van Kevin Tano en Stanley Elbers, zodat de spitsen steeds met twee man konden afwerken. Het ging zo lekker en zo lang door, dat de twee flankspelers op een gegeven moment gewoon even moesten stoppen van vermoeidheid van het steeds naar de achterlijn gaan en een goede voorzet afleveren.

Maurice Steijn ging met de middenvelders aan de slag met de middenvelders, in een oefening samen met de verdedigers onder leiding van Henk Fraser. De verdedigers moesten zich constant onder de druk van de middenvelders uitvoetballen. Lukte dat, dan hadden zij een punt, lukte het niet, dan hadden de middenvelders een punt. Een mooie en zware strijd.

De training eindigde met een groot partijspel van 40 minuten met elf tegen elf. De oranje ploeg won met 1-0, het aan twee kanten sterk verdedigen maakte het de aanvallers van beide ploegen erg lastig. Na afloop sprak Maurice Steijn de hele groep toe. Over hoe blij hij is met het harde werken, maar ook over de dingen die hij nog beter wil zien waar hij niet tevreden over is. En Kenneth Omeruo nam hij, zoals Maurice dat vaker doet, even apart gewoon lekker zittend op het veld samen. `s Middags kwamen een aantal directieleden, de dokter en andere collega`s langs om de training te bekijken en `s avonds een mooie gezamenlijke maaltijd te genieten. Nog 1 ochtend Doorwerth te gaan, met een bosloop en training, en dan weer op naar Den Haag.