Ferrie Bodde (30) en Nadir Çiftçi (20), oud-spelers van onze club, trainen vanaf maandag 25 juni bij ADO Den Haag. Eerst nog individueel en vanaf vrijdag de 29e met de selectie van Maurice Steijn. Bodde wil na een aantal langdurige blessures kijken hoe fit hij weer kan worden en Çiftçi komt vol meetrainen met de groep als een soort stage.

Ferrie Bodde stond sinds 2007 onder contract staat bij Swansea City. Hij maakte daar hoogtijdagen mee, maar moest steeds weer de strijd aan met heftige blessures. Voordat hij in april 2001 bij de hoofdselectie van ADO Den Haag gevoegd werd, doorliep hij eerst alle jeugdelftallen van deze Haagse voetbalclub en nu keert hij dus terug naar het Zuiderpark om te kijken wat zijn lijf weer aankan en of hij terug kan keren op de voetbalvelden.

Çiftçi werd in 2008 al uit vroeg, op 15-jarige leeftijd, uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag weggeplukt door Portsmouth. In datzelfde jaar speelde Çiftçi tweemaal voor het Nederlands voetbalelftal Onder 17. Daarvoor speelde hij ook voor Oranje onder 15 en onder 16. Op 17 november 2010 was Çiftçi door Guus Hiddink opgenomen in de selectie van het Turks voetbalelftal tegen het Nederlands voetbalelftal maar hij debuteerde nog niet. Nadat hij in 2011 een nieuw contract bij Portsmouth geweigerd had, tekende hij transfervrij bij het Turkse Kayserispor. ADO Den Haag wenst beiden heel veel succes en we hopen dat ze alle twee hun draai weer kunnen vinden op hun oude stekkie.