Vrijdag 15 juni startte het nieuwe Dutch Career Cup seizoen in Zwolle bij sv HTC. In deze 7x7 competitie waren een tiental BVO’s vertegenwoordigd waaronder ADO Den Haag. De Dutch Career Cup helpt Wajongers uit de regio Haaglanden via ADO Den Haag aan het werk. Het nieuwe team van wajongers had vijf trainingen achter de rug onder leiding van Marvin van der Valk, jeugdtrainer van ADO Den Haag.

In het regenachtige Zwolle liepen de ADO Den Haag spelers trots rond in hun prachtige ‘Aad Mansveld’ shirts. Het team werd meteen goed neergezet door trainer Marvin en dat leverde meteen twee overwinningen op in de eerste twee wedstrijden tegen Almere City FC en FC Zwolle 2 met een 2-0 en 1-0 winst als gevolg. Uitblinker was Dion met 2 doelpunten. Arshaad scoorde de derde treffer. Vervolgens werd verdiend verloren van Veendam met 0-1 en ongelukkig verloren van PSV in de laatste minuut. De laatste wedstrijd in de poule leverde weer een mooie zege op met 2-1 tegen FC Zwolle 1. Tom en wederom Dion scoorden.

De sfeer in het team was het hele toernooi uitstekend en er werd hard gewerkt voor elkaar en voor onze keepster Diana. Zij hield zich prima staande in het mannelijke geweld op het veld! De derde plaats in de poule resulteerde in de strijd om de 5e plaats tegen VVV Venlo. De Limburgers waren te sterk met 2-0. De finale werd een Groninger derby tussen FC Groningen en Veendam die overtuigend werd gewonnen door FC Groningen met 3-0. Cambuur Leeuwarden won de fair play cup. Rond half vier en 12 medailles rijker werd er in de ADO-busjes weer huiswaarts gereden.

Er wordt nog tot half juli getraind bij Laakkwartier en na een maand zomerreces beginnen de trainingen weer op de Aftrap in het Zuiderpark. Begin september is het volgende landelijke toernooi. Het is mogelijk mee te doen met de tweede Dutch Career Cup voor iedereen die een achterstand heeft op de arbeidsmarkt vanwege een (medische) beperking, of in een uitkeringssituatie zit zoals Wajong, WIA, WAO en Ziektewet (UWV). Daarnaast kunnen mensen in een bijstandssituatie aan hun consulent/contactpersoon bij de Gemeente vragen mee te mogen doen. Hierover is ook meer informatie te verkrijgen bij Hans Schilperoort van het UWV (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).