ADO Den Haag Onder 19 is zaterdag gepromoveerd naar de Eredivisie A jeugd door een 3-1 overwinning op FC Zwolle A1. De 3-1 zege was voldoende om de 1-0 nederlaag in Zwolle uit te wissen.

ADO Den Haag Onder 19 begon goed aan de wedstrijd tegen FC Zwolle A1 en had enkele kleine kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Zwolle A1 toen na 10 minuten Djeremy Zandvliet schuin alleen voor keeper Bas Meeuwissen verscheen, maar Robin Buwalda kon met een slijding redding brengen. ADO Den Haag bleef de ploeg met het meeste balbezit, maar moest attent zijn op de counters van FC Zwolle. In de 38e minuut maakte Tomas Tavilla een mooie actie op de linkerkant en kon vanaf de achterlijn de bal voorzetten. ADO Den Haag spits Giovanni Korte was er al de kippen bij om de 1-0 op het bord te schieten. Direct na de aftrap kreeg Richello Fecunda een grote kans toen hij na een goede aanval alleen voor Zwolle keeper Rodney Geerlinks verscheen, maar de Zwolse doelman kon redding brengen. Vlak voor de rust ging ADO Den Haag door het oog van de naald toen twee FC Zwolle aanvallers, in duidelijke buitenspelpositie, alleen op keeper Bas Meeuwissen afgingen. Dat er gerechtigheid in het voetbal is bleek want de grote kans werd voor open doel over geschoten. ADO Den Haag was aangeslagen en de volgende aanval verscheen er weer een speler van FC Zwolle alleen voor het Haagse doel, maar zijn inzet ging gelukkig net naast. Met een 1-0 voorsprong bij rust mocht ADO Den Haag zeer tevreden zijn. In de 10e minuut van de 2e helft leek ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong te komen, maar arbiter van Drunen keurde de treffer van Tomas Tavilla terecht af wegens hands. ADO Den Haag was in de 2e helft veruit de betere ploeg en na een goede actie schoot Aleksandar Bjelica op de paal. Ongeveer 20 minuten voor tijd scoorde ADO Den Haag de bevrijdende treffer. Na een goede pass van Mitchell de Vlugt schoot Tomas Tavilla de 2-0 in de touwen. FC Zwolle moest nu komen, maar kwam niet tot grote kansen. Door een fout van de verdediging van ADO Den Haag bij een corner kon Max Kiekebosch de 2-1 voor Zwolle scoren. Met deze stand moest er verlengd worden en beide ploegen probeerden voor het eind van de wedstrijd de beslissing te forceren. De scheidsrechter hielp daarbij mee door maar liefst 9 minuten blessuretijd bij te tellen. In de stand kwam echter geen verandering meer waardoor er verlengd moest worden. In de eerste helft van de verlenging gebeurde er weinig voor beide doelen, maar in de 2e helft was ADO Den Haag weer duidelijk de betere ploeg. Halverwege de 2e helft van de verlening schoot Mike Tros hard op de goal en de Zwolse keeper kon de bal niet onder controle houden en Papito Merencia scoorde van dichtbij de 3-1. FC Zwolle ging hierna alles of niets spelen en hierdoor kreeg ADO Den Haag ruimte in de counter. In een van deze counters schoot Aleksandar Bjelica voor de 2e keer deze wedstrijd op de paal. Na precies 15 minuten floot scheidsrechter van Drunen voor het einde van de wedstrijd en kon het Haagse feest losbarsten. Opstelling ADO Den Haag: Bas Meeuwissen, Richello Fecunda, Robin Buwalda, Steve van Kesteren, Robin van der Meer (105e Remco van Wingerden), Mike Tros, Papito Merencia, Aleksandar Bjelica, Giovanni Korte (80e Mailison Lima Duarte Lopes), Mitchell de Vlugt en Tomas Tavilla Door de promotie van ADO Den Haag Onder 19 heeft de RJO ADO Den Haag alle jeugdteams weer uitkomen op het hoogste niveau van Nederland. Na een welverdiende vakantie kunnen de spelers van ADO Den Haag vol aanslag met de vernieuwe trainingsmethoden om de spelers en de opleiding op een nog hoger niveau te krijgen.