Woensdagavond werd er in MCH Westeinde fanatiek gefietst voor het goede doel Bewegen tegen kanker. De spinningmarathon leverde 22.601,38 op voor dit doel wat Medisch Centrum Haaglanden en ADO Den Haag samen hebben opgezet.

Het was weer bomvol in de ontvangsthal van het ziekenhuis. Maar liefst negentig fietsen stonden in een tent naast de hal, spinningfietsen welteverstaan. Wethouder Baldewsingh opende de marathon met mooie woorden. Hij stak iedereen die met de ziekte kanker te maken krijg een hart onder de riem en sprak zijn trots uit op MCH en ADO Den Haag dat zij zich inzetten voor dit goede doel.

Rob Andeweg en Jessica Mendels, de presentatoren van de avond, telden af en de spinning instructeurs konden van start met de eerste negentig fanatiekelingen. Onder hen bijvoorbeeld de jongens van Di-rect, de kersverse echtgenoot van Barbie, Elsemieke Havenga en namens ADO Den Haag: Steijn, Fraser, De Jong, Boussaboun, Immers, Visser, Ammi, Zwinkels en Smolarek.

Storky was erbij, de stewards van ADO Den Haag leidden alles in goede banen en de cheerleaders van United Cheers, bekend uit het Kyocera stadion, dansten weer dat het een lieve lust was. Ze hielpen de spinners door de laatste zware minuten heen. Een aantal kinderen en verpleegsters dansten enthousiast met hen mee.

Nadat iedereen van de fiets af was gekomen en de nodige dankwoorden waren gesproken, mochten Maurice Steijn en Lex Immers de cheque onthullen en dit jaar werd er 22.601,38 euro opgehaald. Een mooi bedrag voor mensen die op de oncologie afdeling verblijven en gebaat zijn bij sport en beweging, dit bedrag gaat naar hun begeleiding die hard nodig is tijdens therapieën. En vrijdag komt daar nog geld bij, want ook de opbrengst van de Ladies Night gaat naar Bewegen tegen kanker.