Woensdag 18 april vond de feestelijke opening van het buitensportseizoen in stadsdeel Escamp plaats. Ondanks het iets minder mooie weer stond iedereen te popelen om naar buiten te gaan en te bewegen. Alle sporten verplaatsen zich dan ook van binnen naar buiten.

De officiële aftrap van het seizoen werd gegeven door stadsdeeldirecteur Rene Baron, die van ADO Den Haag voetballers Gino Coutinho en Paul Mulders een ADO Den Haagshirt in ontvangst nam als startsein van de samenwerking tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en welzijnsorganisatie stichting MOOI. Daarnaast werd deze middag gebruikt om de 12 RKF sportclubs in Den Haag van start te laten gaan. Na de nodige plichtplegingen werd tussen een aantal spelers van de Danone Nations Cup en beide ADO Den Haagspelers een voetbalwedstrijd gespeeld ten teken dat het buitenseizoen officieel geopend is. Medewerkers van Stichting MOOI hadden in samenwerking met Streetsport, het Bouwlust Schoolsport Team (BST) en ADO Den Haag in de Maatschappij een feestelijk programma opgezet. Gedurende de hele middag werden er tal van sportieve activiteiten aangeboden. Er was een opblaasbaar paaltjesvoetbalveld, trampolines en meerdere springkussens. Kinderen werden geschminkt en er was de mogelijkheid om met het Wii-gamen en een aantal sportspellen tegen elkaar te strijden.

Sport en gezonde voeding zijn belangrijk voor een gezonde leefstijl. Daarom werd er naast sport aandacht besteed aan gezonde voeding. De maand april is door de GGD uitgeroepen tot watermaand. Met dank aan de Albert Heijn konden kinderen de hele middag gratis waterflesjes halen en deze versieren. Daarnaast konden kinderen fruitsalades, fruitfriet en fruitmaskers maken. Het weer heeft zich gedurende de dag helaas van een mindere kant laten zien. Een aantal malen werden de deelnemers op een bui getrakteerd. Ondanks dat regelmatig wordt beweerd dat sporten blessures met zich meebrengt, is deze hele middag, als enige ‘blessure’, een schaafwond geconstateerd. Deze opening was dan ook zeer geslaagd. In 2013 tekenen we wederom voor een feestje en ditmaal wel in de voorjaarszon!