Zaterdag 31 maart 2012 om half tien waren er 35 ukkenteams (4,5 en 6 jarige) verzameld op het complex van DSV Full Speed in Delft. Samen met de ruim 800 (groot) ouders was het een drukte van jewelste. Om even over half tien begon de muziek te schallen en werden de 35 teams voorgesteld. Deze dag waren de toekomstige voetballers het stralend middelpunt. Met een ballon in de hand liepen de teams een voor een langs het publiek wat hen toejuichte en hen een luid applaus gaf. Vervolgens werden ze op het podium gefotografeerd.

Hierna begonnen de poule wedstrijden. Vol enthousiasme en sportieve inzet werd er gestreden voor elke meter. Mooie wedstrijden stonden op het programma. Haaglandia – Spijkenisse, VV Rockanje – Full Speed en Den Hoorn – Schipluiden waren enkele matches die de affiches sierden. De ene uk met een iets te groot shirt, een andere uk met veel te lange sokken. Heerlijk onbevangen voetballen, Vaak met 12 spelers op 2,5 m2. Aangemoedigd door een gezonde fanatieke leider en ouders die zelfs soms de wave lieten zien.

Nadat de poulewedstrijden waren afgerond begonnen de 2 halve finales. SVH – Den Hoorn 4 & Vitesse Delft – Den Hoorn 2. Zowel Den Hoorn 2 als SVH wonnen en gingen door naar de halve finale. Een spannende finale was aangebroken. Inmiddels was ADO Den Haag speler Mike van Duinen gearriveerd en onder zijn toezicht was Den Hoorn de iets betere ploeg. Halverwege de finale mocht Den Hoorn een penalty nemen, maar de strafschop werd gemist. De finale eindigde onbeslist en dus kwam het aan op penalty’s. Deze werden uiteindelijk gewonnen door SVH.

Vervolgens gingen alle teams en ouders naar het podium voor het sluitstuk van de dag, de prijsuitreiking. Samen met Mike van Duinen werden de teams naar voren gehaald en kregen alle spelers een medaille en gingen ze met Mike op de foto. De beste speler van het toernooi kreeg naast een beker ook nog een geweldige prijs. Hij mag een week lang op voetbalclinic bij AC Milan.

Uiteindelijk werd de winnaar naar voren gehaald en was het einde van het grootste ukkentoernooi van Nederland een feit. Vele kinderen wilden nog even met Mike van Duinen op de foto of wilden een handtekening voor zichzelf en een broertje (of was deze toch stiekem voor papa?).