Wist je dat het project De Held het ‘Meer dan Voetbal label’ heeft ontvangen? Het Meer dan Voetbal label geeft projecten erkenning en zichtbaarheid. Om de kwaliteit van de projecten met het label te waarborgen heeft Stichting Meer dan Voetbal een aantal criteria en voorwaarden opgesteld waar een project aan moet voldoen: 1. Het project (dus niet een organisatie, club of vereniging) zet voetbal als middel in voor een betere samenleving; 2. Het project brengt verbinding tussen mensen/partijen tot stand; 3. Het project heeft een duurzaam en structureel karakter en is dus niet eenmalig; 4. Het project heeft concrete resultaten opgeleverd; 5. Het project werkt samen met (lokale) partners.

De Held voldoet aan deze criteria en op 8 september 2011 werd het label uitgereikt door Justin Goetzee van stichting Meer dan Voetbal in de P.H. Schreuderschool, waar het project De Held in 1996 begon.

De kracht van voetbal! Voetbal is meer dan het spelletje. Voetbal heeft een kracht in zich dat veel breder ingezet wordt. Uiteraard helpt voetbal bij projecten die kinderen in beweging krijgen. Maar de kracht van voetbal kan ook gebruikt worden op het gebied van integratie en onderwijs. Bijvoorbeeld door de bijles in taal en rekenen die bij veel clubs wordt gegeven aan kinderen met een leerachterstand, of projecten om jongeren weer aan het werk te krijgen. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers. Voetbal kan dat allemaal. Vanavond staat de wedstrijd ADO Den Haag – SC Heerenveen in het teken van de Meer dan Voetbal week, dat een initiatief is van het hele Nederlandse Voetbal. Tijdens alle wedstrijden in de eredivisie zal voorafgaand aan de aftrap een groepsfoto worden genomen van beide teams, het arbitrale trio en de players escorts onder het motto ‘Voetbal is Meer dan Voetbal’! Lees hier verder voor De Held deel 1 De Held deel 2 De Held deel 3