In mei (25, 26 en 27) komt het ADO Den Haag Internationale Jeugdtoernooi er weer aan en wel voor de 59e keer. Het zal tevens een afscheid zijn van complex De Aftrap in het Zuiderpark. In de aanloop naar het toernooi blikken we de komende tijd terug naar voorgaande edities met spelers en trainers die het toernooi van dichtbij hebben meegemaakt.

In deze tweede editie blikt Aad de Mos terug naar het toernooi van 1966, de eerste keer dat ADO Den Haag het toernooi won.

`In 1966 was ik de aanvoerder van het elftal. Jongens als Lex Schoenmaker en Dick Advocaat zaten in dat elftal. Wij stonden in de finale tegen Tottenham Hotspur, wat al een prestatie op zich was, gezien de ijzersterke toernooibezetting van dat jaar. Er deden namelijk clubs als Ajax, Chelsea, Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur mee. Rinus Loof was onze trainer en tevens trainer van het eerste elftal, dat was destijds nog gebruikelijk. De finale wonnen we met strafschoppen in een bomvol Zuiderpark stadion, waar maar liefst 12.000 man aanwezig was. Dit was natuurlijk ongekend voor een jeugdwedstrijd, maar voor ons als spelers zijnde was het een enorme boost, het zou dan ook geweldig zijn om dit nog een keer mee te kunnen maken tijdens deze laatste editie van het toernooi in het Zuiderpark.``