Er is ons iemand ontvallen vanuit het hart van onze club, iemand die met zijn ziel bij onze club hoorde. Didi Vathauer (69) is overleden en dat laat een groot gat achter, uiteraard bij zijn familie, vrienden en kennissen, maar ook bij ADO Den Haag. Een clubman als Didi wil niemand ooit kwijt.

Didi Vathauer begon samen met generatiegenoten Aad Mansveld, Martin Kloor, Theo van den Burch in de jeugd van ADO. Didi, die meer talent bleek te hebben in het zakelijke leven dan als voetballer, bleef tot in lengte van dagen verbonden aan de club ADO. Hij werd in de jaren 70 met name bekend als de boezemvriend, zakenpartner en zaakwaarnemer van Aad Mansveld. Mede door zijn vriendschap met Mansveld werd Vathauer sponsor bij ADO Den Haag begin jaren 70 en is tot op de dag van vandaag nog steeds, Vathauer en Dochters is een extreem trouwe sponsor van onze club waar iedereen trots op is. Didi zei kortgeleden nog tijdens een radio interview bij de NOS dat hij bij wijze van spreken zuiniger was op de vriendschappen in de voetballerij dan op zijn eigen vrouw, wat aangeeft hoe betrokken hij was.

Didi Vathauer heeft zeker heel zware periodes gekend, binnen een jaar verloor hij zijn vrouw en vriend Aad Mansveld aan kanker en was daardoor een voorvechter van het uitbannen van woorden die verwijzen naar deze vreselijke ziekte in de stadions. In 1981 was Didi Vathauer hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de terugkeer van clubicoon Aad Mansveld, die na een half jaar FC Utrecht inruilde voor zijn eigen FC Den Haag.

Midden jaren 80 richtte Didi Oud FC Den Haag op, met dit team bereikte hij de finale van het NCRV Minivoetbaltoernooi in Ahoy, ruim 12.000 Hagenaars zagen toen hoe Oud FC Den Haag de finale won van Oud NAC.

In 2001 werd Didi Vathauer, bij zijn vrienden Lex Schoenmaker en Rinus Israel, teammanager van het eerste elftal. Mede door zijn kwaliteiten als teammanager, wist het team onder leiding van Rinus en Lex ongeslagen kampioen te worden in 2003. Didi stond ook bekend bij de huidige spelers, vooral door zijn prachtige anekdotes en verhalen die hij beleefd had met zijn vrienden Lex en Aad. Zijn bedrijf In 1963 begon Didi Vathauer met een garagebedrijf aan het Beatrixpark in Den Haag. Al heel snel begreep Didi dat tevreden klanten een belangrijke bijdrage leverden aan het succes van zijn bedrijf. In 1978 sloot autobedrijf Vathauer een contract voor het Hyundai dealerschap met de Nederlandse importeur Greenib Car. Hiermee werd Autobedrijf Vathauer de eerste Hyundai dealer in Europa. Al snel werd het pand aan de Jan Wapstraat in Den Haag te klein. De auto`s stonden overal in de buurt geparkeerd en soms was het een crime om de auto`s van de klanten terug te vinden. In 1994 werd het nieuwe pand op de Goudlaan, bedrijventerrein "De Kerketuinen" betrokken. Met ruim 2.000m2 oppervlakte leek dat voldoende voor de groei, samen met het merk Hyundai voor de komende jaren. Al na 4 jaar bleek deze inschatting onjuist en moest er een nieuwe ruimte gevonden worden voor de opslag en het rijklaarmaken van de verkochte auto`s. De grens van 1.000 verkochte auto`s per jaar was snel overschreden. In 2010 bood de importeur haar eigen dealeractiviteiten in Den Haag eveneens ter overname aan Autobedrijf Vathauer & Dochters. Op deze manier is er een optimale servicegraad bereikt voor de klanten uit de Haaglanden regio. Iets waar Didi erg trots op was. Didi, we gaan je vreselijk missen. We zullen goed voor jouw club zorgen en met regelmaat naar de foto’s die we van jou hebben, gemaakt tijdens prachtige avonturen met ADO Den Haag, blijven kijken en terugdenken aan je heerlijke verhalen. We wensen de familie en alle naasten van Didi heel veel sterkte toe in deze verschrikkelijke tijd.