De jeugdelftallen van ADO Den Haag speelden zaterdagmiddag weer hun wedstrijden, hieronder per elftal een mooi verslag geschreven door mensen van de elftallen zelf.

ADO Den Haag onder 19 – Ajax A2 3 – 1 ADO Den Haag onder 19 heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax A2 met 3-1 gewonnen. ADO Den Haag was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en won verdiend. Na 29 minuten kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong via een vrije trap van Mitchell de Vlugt. Direct hierna was er een mooie aanval van ADO Den Haag, maar het schot van Mike Tros kwam op de paal. In de 38e minuut kwam Ajax op 1-1 via een penalty. Vlak voor de rust kreeg ADO Den Haag nog enkele kansen, maar de Amsterdamse keeper zorgde ervoor dat de ruststand 1-1 was. In de 2e helft was ADO Den Haag duidelijk de bovenliggende partij en kreeg in de 50e minuut enkele goede kansen via Mitchell de Vlugt en Papito Merentia. ADO Den Haag bleef aanvallen en gaf daardoor ruimte weg, maar de spaarzame kansen werden bekwaam gered door Mike ten Kroode. In de 69e minuut de grootste kans voor ADO Den Haag om op voorsprong te komen. Na een overtreding op Remco van Wingerden kreeg ADO Den Haag een penalty, maar helaas hield de Ajax goalie de inzet van Aleksander Bjelica tegen. Net als tegen Roda JC was de blessuretijd beslissend in dit duel. In de 91e minuut was er een korte aanval van Ajax voor de goal van ADO Den Haag, maar het schot ging net over. In de 94e minuut kreeg ADO Den Haag een vrije trap die koppend door Steve van Kesteren werd teruggelegd op Aleksander Bjelica. Het schot van Bjelica werd gekeerd en in de rebound scoorde Dylan de Braal de 2-1. De scheidsrechter liet nog steeds doorspelen en in de 97e minuut was er een schot van Remco van Wingerden dat losgelaten werd door de keeper en in de rebound scoorde Giovanni Korte de 3-1 hetgeen de eindstand was.

Opstelling: Mike ten Kroode, Mike van Toor, Steve van Kesteren, Aleksander Bjelica, Remco van Wingerden, Mike Tros, Mitchell de Vlugt (Mailison Lima Duarte Lopes), Jorn van Lunteren (Dylan de Braal), Giovanni Korte, Papito Merencia (75e Indrissah Conteh), Tomas Tavilla (58e Jordy van der Winden) PSV B1 – ADO Den Haag onder 17 3 – 0 ADO Den Haag onder 17 startte het eerste kwartier goed in de uitwedstrijd tegen PSV. De duels werden goed aangegaan. ADO Den Haag had hierdoor veel balbezit en enige mogelijkheden. Deze werden helaas niet benut. PSV benutte voor de rust wel de 2 mogelijkheden die ze hadden en schoten nog een vrije trap op de lat waardoor de ruststand 2-0 in het voordeel van PSV was. In de 2e helft gooide PSV al snel de wedstrijd op slot door de 3 goal te scoren na een schitterende aanval uit het boekje. ADO Den Haag bleef kansen creëren en missen waardoor de eindstand 3-0 in het voordeel van PSV werd. Opstelling: Maarten van der Want, Richello Fecunda, Joel da Vega, Danny Bakker, Robin van der Meer, Christiaan Rog, Desko Destanovic, Rodney van der Meijs, Marc du Chatenier, Akin Arslan (Calvin Valies) en Tom van Veen NEC/FC Oss B1 – ADO Den Haag onder 16 3 – 2 De wedstrijd tegen NEC/FC Oss B1 was in de 1e helft een wedstrijd met vele gezichten. De eerste 15 minuten kwam NEC/FC Oss voortvarend uit de startblokken wat resulteerde een 2 kleine kansen. Hierna draaide het spel zich om en nam ADO Den Haag het heft in handen. In de 25e minuut kwam Jersylee Riley in balbezit en zorgde met een goed actie en dito schot van 20 meter voor de 0-1. Tot de 34e minuut was een toen een windstilte welke verbroken werd door NEC/FC Oss welke gretig gebruik maakte van slecht verdedigen aan Haagse kant. In de 34e minuut schoot men de 1-1 binnen en in de 38e minuut de 2-1 waarbij buitenspel weggewuifd werd door de scheidsrechter. In de slotminuut van de 1e helft brachten de gastheren de stand zelfs op 3-1. De 2e helft was minder wisselend en ADO Den Haag kreeg weer vat op het spel van NEC/FC Oss. Het duurde echter tot de 73e minuut alvorens Christiaan de Vroedt de 3-2 binnen schoot. Een slotoffensief van ADO Den Haag bracht helaas niet de gelijkmaker waardoor de 3 punten achter bleven in Nijmegen. Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs, Darryl Jodhabier, Jaimy de Groot, Bahadir Bulut, Kevin Sanchez Gomez, Mitchell Weissenberg, Jeffrey van Roon (74e Tom Duindam), Clinton Delali (40e Christiaan de Vroedt, Hector Hevel en Jersylee Riley (48e Kevin Jacobs) ADO Den Haag onder 15 – Ajax C1 4 – 4 ADO Den Haag - Ajax was een duel waar het publiek de grote winnaar was. Ajax begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde na 6 minuten tot een doelpunt 0-1. ADO Den Haag was daarna iets scherper in de duels en na een verkeerde terugspeelbal in de 15e minuut maakte de alerte Joey van de Berg de gelijkmaker 1-1. ADO Den Haag speelde daarna goed pressie en in de 18e minuut scoorde aanvoerder Nikki Baggerman na een scrimmage de 2-1. De wedstrijd golfde daarna op en neer, maar vlak voor rust scoorde Ajax na een goede individuele actie de gelijkmaker die op schitterende wijze werd afgemaakt 2-2 .ADO Den Haag was nog aan het bijkomen en daardoor maakte Ajax na een goede aanval over rechts 1 minuut later de 2-3 wat tevens de ruststand was. In de 2e helft begon ADO Den Haag duidelijk scherper en in de 41e minuut begon Jesse Mulder aan een lange rush en bij zijn voorzet stapte Segun Owobowale op een sublieme manier over de bal waardoor de bal terecht kwam bij Joey van de Berg die hem beheerst afmaakte 3-3. In de 44e minuut schoot Jan Verduijn van grote afstand keihard in maar de bal belandde op de paal en in de 58e minuut ondernam Karim Loukili een lange rush en schoot de bal beheerst lang de keeper 4-3. Ajax zette nog 1 keer aan en dat leidde in de 65e minuut tot de gelijkmaker 4-4 wat tevens de eindstand was.

FC Groningen/Cambuur C2 – ADO Den Haag onder 14 0 – 4 ADO Den Haag onder 14 heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur C2 met 0-4 gewonnen. ADO Den Haag was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam voor de rust op een 0-2 voorsprong via goals van Vicento Pesoal na voorbereidend werk van Loyd van der Wilden en Mohamed Atay. Na de rust scoorde Harvey Johnson de 0-3 van een voorzet van Mohamed Atay en de 0-4 eindstand werd op het bord gezet door Harvey Johnson na een mooie lob over de keeper. ADO Den Haag onder 13 – AFC D1 0 – 1 ADO Den Haag starten goed aan de wedstrijd en kreeg ook de 1e kans na 3 min. Maar na een min of 15 kwam AFC beter in de wedstrijd en kreeg ook de besten kansen. Delano Kloos hield ADO Den Haag in de wedstrijd met goede reddingen. In de 2e helft had ook AFC het beste van het spel en kreeg ADO Den Haag eigenlijk geen kans en speelde ook niet goed. Na een paar goeden reddingen van Dave Hes wist AFC toch nog te scoren en ging met een verdiende overwinning naar huis. ADO Den Haag onder 12 – SVV D1 1 – 0 De eerste 3 punten zijn een feit voor de onder 12 van ADO Den Haag. Vandaag moesten we het opnemen tegen SVV D1. Een fysiek sterke ploeg waar we in de begin fase wat moeite mee hadden. Gaande de wedstrijd kreeg SVV meer grip en creëerde ook een aantal goede kansen. Steeds was het Timon Fikkert die ons op de been hielt met goede reddingen. Na een aantal kansen van de bezoekers kreeg ADO Den Haag ook een aantal mogelijkheden. De 2de helft was beter georganiseerd bij ADO Den Haag en we gingen ook iets beter voetballen. Verdedigend stond het erg goed en we gaven weinig kansen weg. We kregen er meer grip op en de kansen boden zich aan, helaas was de eindpass net te scherp of waren we niet alert genoeg. Toch wisten we nog te scoren, het was Lucas Leverland die met een prima vrije trap de keeper van SVV wist te passeren. Een goede tegenstander waar we weer sterk tegen speelde en we gaan op de voet verder. Een prima prestatie!

ADO Den Haag onder 11 – HBS D1 1 – 1 Nummer 1 tegen nummer 2 moesten er vandaag een mooie wedstrijd van maken. Dit lukte in de eerste helft wel aardig. HBS die door het goede drukzetten van de onder 11 niet tot opbouwen kwam moest veelvuldig de lange bal spelen. ADO Den Haag onder 11 speelde erg gehaast maar wist toch heel stiekem met 1-0 voor de te komen. In de tweede helft werd het allemaal wat slordiger aan de kan van ADO Den Haag. HBS kwam meer tot voetballen en creëerde ook veel kansen. Maar ook ADO Den Haag kreeg meer ruimte. En ondanks dat HBS iets beter leek te zijn. Had ADO Den Haag de meeste kansen. Vlak voor tijd maakt HBS ook nog een goede goal waardoor de stand in evenwicht kwam.

Uitslagen zaterdag 24 september ADO Den Haag onder 19 - Ajax A2 3 – 1 PSV B1 - ADO Den Haag onder 17 3 – 0 NEC/ FC Oss B1 - ADO Den Haag onder 16 3 – 2 ADO Den Haag onder 15 - Ajax C1 4 – 4 FC Groningen/Cambuur C2 - ADO Den Haag onder 14 0 – 4 ADO Den Haag onder 13 - AFC D1 0 – 1 ADO Den Haag onder 12 - SVV D1 1 – 0 ADO Den Haag onder 11 - HBS D1 1 – 1 Programma zondag 25 september SJC1 - ADO Den Haag onder 21 14.00 uur ADO Den Haag onder 12 - Toernooi bij Docos