Een museum met internationale allure en een voetbalclub, binnen Den Haag twee partijen die hebben gekozen de handen ineen te slaan. Beiden willen jeugd op een actieve wijze kennis laten maken met deze twee beeldbepalende topinstellingen in Den Haag: het Gemeentemuseum en ADO Den Haag. Het is voor iedereen goed zo vroeg mogelijk kennis te maken met kunst en sport.

Jeugdige bezoekers van het Gemeentemuseum kunnen in het museum bijvoorbeeld een ADO Den Haag tour volgen; hierin wordt een verband gelegd tussen de in het museum aanwezige kunst en ADO Den Haag. Als beloning ontvangen de jonge bezoekers een selectiefoto van ADO Den Haag, die is genomen voor het museumgebouw van Berlage. Daarnaast zal er de mogelijkheid zijn om een toegangskaart (voor de jeugdige museumbezoeker + ouder) voor de eerstvolgende wedstrijd van ADO Den Haag te winnen. Omgekeerd zal het Gemeentemuseum geregeld aanwezig zijn in het Kids Magazine, van de Kidsclub van ADO Den Haag, met informatie en zullen er onder jeugdige bezoekers van het familievak gratis entreekaarten worden weggegeven voor het museum, ook altijd voor de ouders. In heel Den Haag zullen de komende maanden Driehoeksborden staan met de wedstrijdaankondiging van de duels van ADO Den Haag, gecombineerd met reclame voor het Gemeentemuseum. Duidelijker kunnen de twee nieuwe partners niet naar buiten treden. Ook zal de Businessclub van ADO Den Haag een bezoek brengen aan het Gemeentemuseum.

Vrijdag 9 september kwam de gehele ADO Den Haag selectie naar het Gemeentemuseum voor een aantal zeer bijzondere en unieke foto’s voor en in het museum. Hierbij alvast een voorbeeld, maar de spelers zijn ook met de Victory Boogie Woogie van Mondriaan op de foto gegaan en in de binnentuin van het museum zijn prachtige foto`s gemaakt. Houd onze eigen bladen de komende tijd in de gaten!